Още от петък започна реорганизацията на здравните заведения поради големия

...
Още от петък започна реорганизацията на здравните заведения поради големия
Коментари Харесай

Проф. Балтов скастри доц. Мангъров и разкри какъв нож с 2 остриета е кръвната плазма

Още от петък стартира реорганизацията на здравните заведения заради огромния брой на хора, които желаят да се тестват. Това съобщи проф. Асен Балтов, началник на "Пирогов " на ексклузивен брифинг на НОЩ.

"Апелирам към всички, правейки си бърз антигенен тест, излизайки позитивен, този тест не е достоверен за нашата система, по тази причина би трябвало да се препотвърди от PCR, с цел да бъде включен в групата на карантинираните. Ако човек не желае да си прави тест, би трябвало да се самоизолира, с цел да не популяризира инфекцията ", прикани проф. Балтов.

"От другата седмица организацията ще е на едно напълно друго равнище. При нас натискът в последните 24 часа понижа безусловно с 1/3-та. ", уточни той.

По думите му рековалестентната плазма се оказа, че в нея има антитела, като не всички стопират коронавирусната зараза. "Те би трябвало да се изследват със специфични китове, които занапред навлизат в Европа. Да, хубаво е да има плазма, само че в случай че тя няма тези антитела може да бъде даже рискова. Ремдесивирът също е доста тежък препарат с лимитирано деяние. Може да има доста странични резултати. ", уточни още шефът на "Пирогов ".

Проф. Балтов изрече противоречие с тезите на доцент Мангъров.



"Аз изрично не съм склонен с изводите, които прави доцент Мангъров. Пиковете, които станаха, при нас бях тъкмо от такива пациенти, които са в началото били негативни, а след това са се позитивизирали. Изключително неприятно е да се затвори една неврология. Не споделям тази концепция, че би трябвало да сме по-либерални. Трябва да сме прецизни и да пазим ограниченията ", уточни проф. Балтов и даде образец със себе си.

"Премиерът сподели Балтов да се карантинира и Балтов се карантинира. И никой не се разболя около него. Да, трансформира ти се всекидневието, само че това е горчивата чаша. Която всеки би трябвало да изпие. Всички би трябвало да сме виновни ", прикани проф. Балтов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР