Още от есента коронавирусът и щамовете на грипа ще се

...
Още от есента коронавирусът и щамовете на грипа ще се
Коментари Харесай

COVID-19 и грип ще ни морят през есента и зимата

Още от есента коронавирусът и вариантите на грипа ще се трансфорат в злокобен тандем, предизвести пред Нова телевизия представителят на Световната здравна организация (СЗО) у нас доктор Скендер Сила. Затова би трябвало да вършат повече ваксини против инфлуенца.

„ СЗО предлага маски за цялото население, тъй като се потвърди, че има хора, които безсимптомно придвижват инфекцията. Има упования, че ваксина ще бъде основана в края на тази година и при започване на идната. Това е най-оптимистичният вид. Няма индикации, че коронавирусът ще си отиде, ще има още пикове “, съобщи още той.

България към момента се оправя доста добре с ковид спрямо други страни. Причина за това са ранните ограничения, които бяха взети в България.

“Не мисля че загубихме надзор над обстановката. Повече от 3000 души бяха тествани единствено за ден през тази седмица. Всеки от нас обаче би трябвало да е виновен. Имаме нарастване на случаите през последните две седмици. Често те са над 100 дневно. Затова всеки би трябвало да се държи отговорно, с цел да направляваме вируса, прикани доктор Сила.

"Имаме дребни огнища и те са причина за пика, който следим сега. Увеличение на случаите има в доста страни в Европа, освен в България. Сега, с разхлабването на ограниченията, стартира да има доста събития. Това води до нарастване на инфектираните. Трябва да намерим метод да живеем с тази нова нормалност ", сподели още докторът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР