Още един пътник от турския самолет, кацнал аварийно на Летище

...
Още един пътник от турския самолет, кацнал аварийно на Летище
Коментари Харесай

Пасажер на Turkish Airlines разказа за ужаса над София: Стюардите започнах да се молят на Аллах

Още един пасажер от турския аероплан, кацнал спешно на Летище " София ", проговори за преживения смут.

Машината е имала сериозен механически проблем. Данните от платформата „ FlightRadar “ демонстрират, че откакто излетява, самолетът внезапно губи скорост, прави завой към София и се връща на аеропорта.

Пътниците описват, че екипажът им е съобщил, че има механически проблем и може да се наложи спешно кацане. Инцидентът е от неделя вечерта, само че чак в този момент стават ясни детайлности към него.

Крум Атанасов потегля за Мексико. Първо би трябвало да стигне до Истанбул. Опитът за полет, както самият той го дефинира, се трансформира в призрачен сън. Първоначално има закъснение във времето за политане.

„ Бях в задната част на самолета, където стюард ни сподели, че има някакъв механически проблем, само че не знаят какъв е. При което едно момче, което беше на седалката зад мен, сподели: „ Край, аз слизам, не желая да остана на този аероплан “, описа пред bTV Крум Атанасов.

След близо два часа, прекарани в самолета и премахване на щета, машината излетява, само че не за дълго. Минути след началото на полета стартира да кръжи към София, а пасажерите схващат, че нещо не е наред.

" Последната имитация в никакъв случай няма да я не помни. Беше „ Brace for impact “, което значи " Пригответе се за удар “, споделя още Крум.

Пилотът рапортува до кулата, че има усложнение в ръководството на самолета и желае да поддържа избрана височина, с цел да направи инспекции. От своя страна РВД вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат кулоар за спешно кацане.

„ По протокол са подхванати всички дейности да му се обезпечи най-благоприятната и къса траектория, тъй че да се върне и да кацне на Летище София, което е било и желанието на водача. Единствено водачът носи отговорност за осъществяване на полета и за решения, когато има даден проблем, както и какво би трябвало да се извърши “, споделя Георги Пеев от РВД.

Пътуващият в ужасяващия полет Крум Атанасов споделя, че хората са били застинали.

„ Едно момиче от нашата група стартира да тананика някаква ария, а стюардите откъм гърба започнах да се молят на Аллах. Беше извънредно ужасно, тъй като ти разбираш, че става нещо. Виждаш, че тези, които знаят какво става, се молят на своя Господ и ти не можеш да схванеш какво се случва “, прибавя той.

Крум Атанасов се отхвърля от почивката си, само че споделя, че ще търси правата за този полет в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР