Още един кораб на фирмата-собственик на заседналия кораб Вера Су

...
Още един кораб на фирмата-собственик на заседналия кораб Вера Су
Коментари Харесай

Втори кораб на собственика на Вера Су нанесе щети край Вар...

Още един транспортен съд на фирмата-собственик на заседналия транспортен съд " Вера Су " е нарушил нашите морски правила. В събота следобяд е " профучал " през Варненския канал към Черно море и е нанесъл вреди на пристанището. Директорът на Транзитна зона-Варна Юлиан Гендов описа за случилото се в ефира на „ Денят на живо” по Nova News.

,,В 11.40 часа в посока Черно море транспортен съд на същата компания мина с извънредно висока скорост. За последните години няма подобен казус. В резултат на приливната вълна, която се образува, има нанесени доста вреди. Много надменно и доста безсрамно минаване по канала. Абсолютно несъобразяване с всевъзможни правила и естествената нравственос за прекосяване през такова пространство``, счита той.

Вместо с 6 възела, корабът е минал с 11. Това съгласно Гендов е все едно автомобил да се движи на автомагистралата с 260 км/час, вместо със 130 км/час.

За да бъдат осъдени сходни извършители, се изисква доста бърза реакция от всички служби, която в България липсвала. " Vera Su " неведнъж е прекосявала около нашите съоражения. Това са моряци и капитан, които познават доста добре нашите териториални води. Освен това корабите в днешно време имат доста добра навигационна апаратурат, която е настроена да алармира за трудности. Тези детайли пораждат доста огромно неразбиране. Много странни съчетания на обстоятелства, изясни още Гендов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР