Осем тела бяха извадени след катастрофата на самолета на Евгений Пригожин – актуализации на живо

...
Осем тела бяха извадени, след като частен самолет, за който
Коментари Харесай

Осем тела бяха извадени, след като частен самолет, за който се твърди, че е пътувал с Евгений Пригожин, се разби в района на Твер северно от Москва, предадоха руските агенции.

Босът на наемниците от Wagner е бил на борда на самолета, когато той падна, казаха властите.

Руската медия База каза, че на мястото са открити осем мъртви тела, всичките толкова силно обгорени, че би направете ДНК тест, за да потвърдите самоличността им. Едно от телата е с липсваща глава.

Според руската федерална агенция за въздушен транспорт: „Започна разследване на самолетната катастрофа Embraer, която се случи в Тверска област тази вечер.

„Според списъка на пътниците името и фамилията на Евгений Пригожин са включени в този списък.“

Полетът изглежда е пътувал между Москва и Санкт Петербург. Свързаните с Вагнер телеграм канали съобщиха, че самолетът е бил свален от руската противовъздушна отбрана.

Г-н Пригожин ръководи неуспешен преврат срещу руското военно ръководство през юни, който приключи, след като на бойците на Вагнер беше обещана амнистия в съседна Беларус.

Следвайте по-долу за последните актуализации.

07:35 ч. BST

Разследващите „вече преглеждат записите за полети“

Разследването на самолетната катастрофа, при която се твърди, че загина шефът на Вагнер Евгений Пригожин, вече е започнало, според руски държавни медии.

Риа Новости съобщава: „Специално създадена комисия... е започнала събиране на фактически материали за обучението на екипажа, техническото състояние на самолета, метеорологичната обстановка по маршрута на полета, работата на диспечерските служби и наземното радиооборудване.

„Специалистите ще трябва да намерят и бордови средства на обективен контрол за последващото им декодиране и анализ на записите от „черната кутия“. Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за катастрофата на частен самолет в Русия в сряда, съобщи Белият дом.

19:28 BST

Снимки: Дим се издига от самолета след пада от небето

07:25 PM BST

Пригожин и Уткин са мъртви, твърди официален

Руски служител в украинската Запорожка област твърди, че Евгений Пригожин и съоснователят на Вагнер Дмитрий Уткин бяха убити.

Владимир Рогов написа в Telegram: „Току-що разговарях с някои изключителни „музиканти“ (термин за членовете на групата Вагнер). Те потвърждават смъртта на Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин.

„Царство небесно на новопочиналите Божии служители Евгений и Дмитрий.“

The Telegraph не е проверил независимо информацията .

07:20 ч. BST

Пригожин „пристигна днес в Русия от Африка“

Андрей Захаров, руски разследващ журналист, цитира източници във Вагнер, че че Пригожин е пристигнал в Русия от Африка днес с командирите на паравоенната група.

Пригожин намекна силно, че е бил в Африка вчера във видео съобщение, което очевидно е записано в пустиня.

07 :17 PM BST

Руски медии: Самолетът може да е принадлежал на частна компания

Самолетът, който се разби в района на Твер, е принадлежал на компания за бизнес транспорт, наречена MNT-Aero LLC, според Руската държавна информационна агенция Риа Новости.

Предишни доклади сочат, че това е частен самолет, собственост на шефа на Вагнер Евгений Пригожин. Руската федерална агенция за въздушен транспорт каза, че той е бил посочен като пътник в самолета.

07:07 ч. BST

Доклади: Вторият самолет на Пригожин каца близо до Москва

< p>Редица руски военни блогъри твърдят, че втори частен самолет на Евгений Пригожин е кацнал на летище близо до Москва.

Grey Zone, канал в Telegram с тесни връзки с Wagner Group, каза: „ Къде е бил самият Евгений Пригожин в крайна сметка - в момента няма данни. >

Самолетът е принадлежал на Пригожин, съобщава AP. h3>

„Договорът с Пригожин е бил в сила от седмици“

Договорът с Евгений Пригожин може да е бил в сила от няколко седмици, според бивш офицер от британското разузнаване.

Кристофър Стийл каза пред Sky News: „Чухме преди няколко седмици от източник, че е бил сключен договор с Пригожин в Русия от висши членове на бизнес общността.“

Той предположи, че Владимир Путин може да не е упълномощил самото убийство, добавяйкиL „Определено изглежда, че може да е атака за отмъщение от някой от елита.“

06:57 PM BST

Кой е Евгений Пригожин?< /h3>

Не се случва често кетъринг компания да се опитва да свали правителството на ядрена суперсила, пише Роланд Олифант.

„По отношение на предателството, президентът е дълбоко греша“, изръмжа Евгений Пригожин в гласова бележка, разпространена от пресслужбата на неговата хранителна компания в събота сутринта.

„Ние сме патриоти на родината…и никой няма да се предаде на исканията на президента, ФСБ или някой друг.“

И с това човекът, известен като главния готвач на Путин, стана бъдещият узурпатор на Путин. Беше немислимо само часове по-рано.

Но пътят на Пригожин към бунта е дълъг.

Прочетете пълния профил - написан през юни по време на преврата на Вагнер - .

06:53 PM BST

Кадри на падащ самолет от небето

18:49 ч. BST

Открити са осем тела от мястото на катастрофата, казват руските медии

Руската информационна агенция Риа Новости съобщава, че осем тела са били извадени от мястото на катастрофата на самолет Embrear в района на Твер.

Предишни доклади сочат че на борда е имало десет души, включително трима членове на екипажа.

06:44 PM BST

На снимката: Появяват се първите изображения на самолетна катастрофа

06:43 PM BST

Самолетът „може да е бил частният самолет на Пригожин“

Медийна група за наблюдение предположи, че самолетът, който се разби тази вечер, може да е бил частен самолет, собственост на Евгений Пригожин.

Беларуският Хаджун отбеляза, че регистрационните номера, видени на останките от самолета, съвпадат с тези на самолета Embraer Legacy 600 на боса на наемника.

06:39 PM BST

Гледайте: Пригожин издаде това, което може би беше последното видео съобщение вчера

Евгений Пригожин, шефът на Вагнер, вчера се появи във видео съобщение за първи път след краткотрайния си бунт срещу руските военни лидери, пише Джо Барнс.

Шефът на наемниците беше видян изправен, на фона на пустинен терен, в камуфлаж и със заредена пушка, изглежда, че набира оръжия под наем за операциите на групата в Африка.

„Температурата е плюс 50 градуса – всичко, както ни харесва. ЧВК Вагнер прави Русия още по-велика на всички континенти и в Африка – по-свободна“, каза Пригожин във видеото.

Прочетете цялата история.< /p>

06:33 ч. BST

Руски медии: Терористи може да са набелязали самолет

Появиха се конкуриращи се теории, след като самолет, който очевидно превозваше Евгений Пригожин, кацна аварийно.

Baza, руски канал в Telegram с връзки към службите за сигурност, каза: „Според една версия терористична атака е била причината за експлозията на борда на самолета.“

Други са предполага, че е бил свален от руската противовъздушна отбрана, докато се е насочвал към Санкт Петербург.

06:29 ч. BST

Източник на Вагнер: Самолетът на Пригожин е бил цел на руската противовъздушна отбрана

Канал в Telegram, свързан с Вагнер, предполага, че самолет с Евгений Пригожин е бил свален от руската противовъздушна отбрана.

Сивата зона, която е тясно свързана с паравоенната група, каза: „Преди самолетната катастрофа, двама местни жители слушат два изблика на характерна противовъздушна отбрана.

„Това се потвърждава от обратни следи в небето в един от видеоклиповете, както и думите на преки очевидци.“

06:25 ч. BST

Авиационните власти започнаха разследване на въздушна катастрофа

Руските авиационни власти започнаха разследване на самолетната катастрофа, при която според съобщенията загина босът на наемниците Евгений Пригожин.

Росавиация каза: „Започна разследване на самолетната катастрофа на Embraer, станала тази нощ в Тверска област.

„Според списъка на пътниците сред тях е името и фамилията на Евгений Пригожин.“

06:23 PM BST

Доклади: Още един виден член на Вагнер загина при катастрофа

Друг виден член на групата Вагнер също е бил загинал при самолетната катастрофа, според непотвърдени доклади.

Руски военни блогъри предположиха, че Дмитрий Уткин, бивш офицер от руското разузнаване и съосновател на групата, също очевидно е бил убит.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР