Осем техници бяха задържани в продължение на няколко дни от

...
Осем техници бяха задържани в продължение на няколко дни от
Коментари Харесай

Перуанци пленили техници от телеком, за да не им инсталират 5G и заразят с коронавирус

Осем техници бяха арестувани в продължение на няколко дни от поданици на перуанско село, които се страхували, че те може да конфигурират 5G технологията, която може да ги болести с Covid-19, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Техниците, арестувани от сряда, бяха освободени след съглашение с управляващите, заяви нощес полицията. " Всички са освободени. Казват, че са били държани в положителни условия ", съобщи Лени Паласиос, представител на полицията в Уанкавелика, в перуанската част на Андите.

Проблемите почнали, когато техниците отишли да поправят част от телекомуникационната антена в провинция Акобамба, на над 500 км от столицата Лима. Жителите на село Чопка се противопоставили и поискали в подмяна на освобождението на техниците, те да махнат антената.
" Жителите не ги позволили да влязат в селото, тъй като твърдели, че 5G технологията предава Covid-19 ", посочи представител на Хилат Перу, една от водещите телекомуникационни компании в страната.

Освобождаването на техниците било реализирано след среща сред жителите на Чопка и комисия, формирана от представители на министерството на превоза, на локалните управляващи и на компанията. На срещата било подписано съглашение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР