Осем талантливи и амбициозни студенти от седем различни университета ще

...
Осем талантливи и амбициозни студенти от седем различни университета ще
Коментари Харесай

Осем амбициозни студенти получиха стипендии от Холдинг КЦМ 2...

Осем надарени и амбициозни студенти от седем разнообразни университета ще получават през цялата образователна година стипендия от Холдинг КЦМ 2000. След оспорвана борба на хрумвания и тези на тематика „ Зеленият преход без цветни метали - задача невъзможна “, финалистите подписаха контракта си с компанията на гала. Есетата бяха оценени от комисия по строга канара с критерии, като с цел да се избегнат пристрастия, до последния кръг имената на финалистите останаха загадка за журито.

Интересното при нашата „ Национална стипендия КЦМ “ е, че може да я завоюва всеки, без значение каква компетентност следва - инженерна, здравна, право, стопанска система, изясни основният изпълнителен шеф и ръководител на СД на холдинга Румен Цонев. Причината е, че българското общество има потребност от всевъзможни знаещи и можещи хора. Другата отличителна линия е, че стипендиантите нямат ангажимент да работят в компанията след довеждане докрай на висшето си обучение. „ Но в случай че това се случи по ваше предпочитание, ще значи, че ние сме свършили главната си задача - създали сме компанията привлекателна за младежите “, обърна се към тях Румен Цонев. Месечната стипендия през тази образователна година ще бъде най-сигурното перо във финансите ви, увери той. Това е инвестиция в образованието ви, добави той.



Главният изпълнителен шеф Румен Цонев подписа контракти със студентите

 

В топлото посрещане на новите стипендианти се включи целия върховен мениджмънт на холдинга, а Иван Добрев, изпълнителен шеф на КЦМ АД, си пожела да стават от ден на ден работодателите, които да вършат сходни акции за децата на България. „ Бъдете любопитни и любознателни “, пожела на младежите Мариана Гуркопашова, основен шеф „ Управление на човешкия капитал “. Не по-малко разчувствани бяха и самите стипендианти. Младите хора следват висше в разнообразни университети - ХТМУ, Медицински университет, Технически университет, ПУ, Софийски университет, само че пък тематиката за зеления преход  явно е в „ дневния им “ ред доста от дълго време. Ясна визия имат и къде ще влагат парите от стипендията. Теодор Чаков, който следва  „ Машиностроителна техника и технологии “, ще направи първите покупки за бъдещия си бизнес - автосервиз. Николай Каменов пък, който учи „ Компютърно и софтуерно инженерство “, ще влага в познания. “Всичко в бранша на IT се трансформира доста динамично и с цел да си в час, би трябвало да инвестираш в нови неща, аргументира се младежът.

Студентите обясниха, че с финансовата помощ от Холдинг КЦМ 2000 ще се усещат по-спокойни, когато натрупат опит при неплатени стажове, и ще могат да се посветят на учението, без да се постанова да работят в допълнение. Сред финалистите са и Радка Маринова, предстоящ юрист, Николета Ракова - предстоящ икономист, Антония Попова, която следва в ХТМУ, Елица Чернева от компетентност „ Дентална медицина “. Виктор Кожухаров и Екатерина Георгиева пък ще бъдат стипендианти на компанията за втора поредна година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР