Оризът е сред най-питателните храни, поради което е особено подходящ

...
Оризът е сред най-питателните храни, поради което е особено подходящ
Коментари Харесай

Идеи за бърз обяд с ориз

Оризът е измежду най-питателните храни, заради което е изключително подобаващ за приготвянето на обяд. Съществуват безчет предписания за приготвянето му, само че в случай че сте притиснати от времето и в това време не желаете да ядете следващия полуфабрикат, е добре да се научите по какъв начин да си извършите бърз обяд с ориз, който няма да Ви отнеме повече от 30 мин.

Ето за какво Ви предлагаме 3 вкусни предписания, които в действителност могат да бъдат приготвени за 30 мин, без да се взема поради времето, което ще Ви е належащо за измиването на ориза и останалите артикули:

Супа топчета с ориз

Необходими артикули: 250 г авансово подправена кайма, 1 морков, 1 комат целина, 1 глава лук, 4 с.л. ориз, сол, чубрица и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Зеленчуците се нарязват на ситно и се пускат да се варят във вряща подсолена вода. От каймата оформяме дребни топчета, които пускаме в бульона. След към 10-тина минути слагаме и ориза, Когато всички артикули са подготвени прибавяме чубрица, черен пипер и в случай че е належащо още сол. Можете да застроите супата с разрушени яйца и кисело мляко.

Яхния с ориз и праз

 Идеи за бърз обяд с ориз Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева

Необходими артикули: 100 г ориз, няколко стръка праз лук, 1 дребен буркан консервирани домати, 5 с. л. зехтин, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Празът се измива и нарязва на кръгчета. Запържва се дружно с измития авансово и отцеден ориз. Към тях се прибавят смлените домати и малко вода, тъй че да се получи не доста гъста яхния. След като оризът омекне се подправя със сол и черен пипер.

Ориз със замразени зеленчуци

 Идеи за бърз обяд с ориз Снимка: Биляна Владова

Необходими артикули: 1 ч. ч. ориз, 1 глава кромид лук. 1/2 пакет микс от замразени зеленчуци по желание (моркови, карфиол, броколи, царевица, чушки и т. н. ), 1 кубче зеленчуков или пилешки бульон, 3 с. л. зехтин, сол, риган или магданоз и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Ситно нарязаният лук и авансово измитият и отцеден ориз се запържват в мазнината и към тях се прибавя разреденият в 2 ч. ч. вода бульон.

Изсипват се и зеленчуците. Малко на първо място за омекне се подправя със сол и черен пипер на усет. Преди сервирането се сервира със ситно нарязан магданоз или риган.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР