Орхидеите са капризни растения, но пък в един момент се

...
Орхидеите са капризни растения, но пък в един момент се
Коментари Харесай

Няколко скилидки ЧЕСЪН и орхидеята ще разцъфне до седмици

Орхидеите са капризни растения, само че пък в един миг се отблагодаряват на своите притежатели. Те са изумителни с цветовете си, само че с цел да ни радват с тях, е нужно понякога да ги подхранваме.

Факт е, че можете да си купите най-разнообразни торове от профилираните магазини, само че натуралните съставки работят най-благоприятно на растението.

Ако желаете да му поднесете лакомство, което ще провокира неговия разцвет, ние ви предлагаме да не спирате да четете. Ще ви споделим една рецепта, която е лесна за подготвяне, а действието от нея е феноменално.
Как да накараме орхидеята да цъфти без да стопира? Нужни са ви следните съставки:
• 5 скилидки чесън;

• ½ таблетка янтарна киселина;

• Няколко чаши вода.

Водата наложително се преварява и по-късно в нея се разтваря половината таблетка янтарна киселина. Изстисква се и сокът от скилидките чесън. Ще ви е най елементарно, в случай че първо го пресовате, поставите чесновата паста в марля и започнете да усуквате от двата й края.
 Как вярно да поливаме орхидеята Как вярно да поливаме орхидеята
Един от най-често задаваните въпроси от загрижени притежатели на орхидеи или тези, които възнамеряват да станат такива, е по какъв начин да поливате в...

Тази примес се оставя да престои един ден в стъклена бутилка или буркан. Съхранявайте на мрачно и ветровито място.

На идващия ден този активатор се излива в съд, в който по-късно ще накисвате саксиите с орхидеите. Дръжте ги толкоз дълго, че влагата да попие добре в корените на растенията. Това е задоволително поддържане, с цел да провокира напредък.

Не е целесъобразно сместа да се употребява повече от един път в сезона. Дайте на орхидеите си това, от което се нуждаят и те на собствен ред ще ви дарят с прелестните си цветове!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР