Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня. Според

...
Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня. Според
Коментари Харесай

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня

Организмът работи като часовник, в случай че спазвате биоритмите на деня. Според постулатите на източната медицина, през човешкото тяло минават по този начин наречените енергийни меридиани, свързани с всички органи. Тяхната съществена задача е да управляват непрекъснатия поток от сила и надлежно здравето на всеки орган. В взаимозависимост от времето на деня се задействат меридианът и органът.

Така че, в случай че желаете организмът да работи като часовник, спазвайте биоритмите на деня. В тези избрани часове въздействието върху органите с фитотерапевтични и други средства е най-ефективно.

 

От 23.00 до 3.00 ч. през нощта – помогнете на жлъчката и черния си дроб

Именно през този интервал от време стартира да работи жлъчният мехур или, както го назовават ​​още, господарят на тялото. Колко значима е ролята му за храносмилането и цялостното здраве? Как можете да поддържате тялото си през нощта? Добре е да приемате 0,5 ч.л. магнезиев сулфат, който авансово се разтваря в 0,5 чаши топла вода, сред 23-я и 1-я час на нощта. След като го изпиете, би трябвало да легнете на дясната си страна и да поставите нещо топло, да вземем за пример ръка, върху този орган. Това ще способства за разширението на каналите, премахването на конвулсия в жлъчния мехур и по-доброто приключване на жлъчката, предотвратяването на нейния застой и удебеляване, както и образуването на камъни.

Приемът на магнезиев сулфат през нощта също ще помогне за пречистване и изцеление на черния дроб, защото меридианите на този орган се включват от 1 до 3 часа сутринта. И по подобен елементарен метод можете доста да подобрите положението на цялата хепатобилиарна система.

Противопоказания: холелитиаза (камъни в жлъчката) и съществени чернодробни болести.

 

Белодробните меридиани се задействат от 3 до 5 ч.

Астматиците и пациентите с бронхобелодробни болести нееднократно са забелязвали, че най-острите пристъпи на задушаване и кашлица се появяват през тези часове. За предотвратяването им и подпомагането на белите дробове както денем, по този начин и изключително в ранните часове на нощта, би трябвало да се употребява специфична белодробна чорба. След варене и изстудяване, супата би трябвало да се раздели на дребни порции и да се замрази, а по време на припадък на кашлица да се затопли и да се яде.

Приемът на чорба за подсилване на бронхопулмоналната система ще помогне на всички по време на зимните настинки и опасността от ковид. Трябва да вземете половин кг бели дробове на всяко животно, да вземем за пример говеждо или свинско. Измиват се, нарязват се, варят се в 2 литра вода. Отцедете първата вода откакто ври за няколко минути. Месото се залива с нова вода, нарязват се 5 средноголеми глави лук. Лукът съдържа сяра, има положително отхрачващо деяние и лек антибиотичен резултат. Вари се 40 минути, смила се оптимално с миксер или през цедилка. Към нарязаната подготвена чорба прибавете 0,5 ч.л. изсъхнал джинджифил, 1 г корен от женско биле, 2 г мащерка, 0,5 ч.л. подбел, стрит на прахуляк. Добавете 2-3 с.л. сметана.

От 5 до 7 сутринта се погрижете за дебелото черво

 

По това време червата би трябвало да се изпразнят и да отстранен модифицираната храна, дружно с токсините, от тялото. Ако човек е приемал магнезиев сулфат вечерта, това ще улесни изпразването на червата. През тези часове би трябвало да изпиете 1-2 чаши топла вода (по-близо до гореща). Тя ще промие храносмилателния тракт от токсините, насъбрани през нощта от работата на жлъчката, задейства отделителната функционалност на дебелото черво. Тези, които пият гореща вода заран, по този метод предотвратяват появяването на жлъчно-каменна болест, бъбречни болести и на ставите.

Ако няма изпразване на червата в границите на тези два часа или в продължение на няколко дни, това може да аргументи главоболие, пристъпи на суматоха, кожни обриви, алергични реакции и други За да улесните изпразването и да възстановявате храносмилането, би трябвало да изпиете още една чаша задоволително гореща вода. Ако не подтиква червата да работят, можете да извършите клизма с кафе, а преди нея за пречистване – клизма с физиологичен разтвор.

За да извършите клизма с кафе, варете 50 г от него, само че постоянно натурално смляно кафе, в 0,5 литра вода, прецедете и направете клизмата. Кафето съдържа антиоксиданти и в допълнение ще помогне за унищожаване на неспецифичния чревен колит.

Ако мъжете са загрижени както за запек, по този начин и за аденом на простатата, тогава можете да извършите трета клизма – от тиквен сок, който ще поддържа здравето им: разредете 100 ml прясно изцеден сок със 100 ml топла вода и направете клизмата. В същата съразмерност с вода можете да си извършите клизми от прясно изцеден сок от червени картофи или моркови. Тази процедура за лечебни цели може да се направи в границите на една седмица, след консултация с Вашия доктор.

Консумацията на сушени ябълки през целия ден, които са богати на пектини и подтикват изпразването на червата, ще помогне за възстановяване на положението на дебелото черво. Трябва също по този начин да пиете компот от сини сливи като слабително, прочистващо средство. Но в случай че човек страда от диария, тук ще ви оказват помощ компоти от сушени диви круши.

Противопоказания: съществено заболяване на червата.

От 7 до 9 сутринта стомахът е най-активен

Ненапразно закусваме през този интервал от време. Наистина, от 7-я час меридианът на стомаха се задейства и всичко изядено ще бъде добре усвоено, изключително в случай че човек се придържа към предходните рекомендации. Добре е преди закуска да се приема по 1 лъжица дестилирано масло от жълт кантарион, което е антидепресант, има антибиотични свойства, или друго масло и да изпиете 50 мл сок от калина, разводнен 1:1 с вода или сок от тиква или морков. Тогава стомахът ще работи добре, жлъчката ще се освободи, което значи, че по-нататъшното храносмилане ще бъде сполучливо.

За да стимулирате работата на стомаха и всички храносмилателни органи, е добре да пиете малко натурално кафе заран. Кафето има холеретични свойства. Както се споделя в тибетската медицина – когато жлъчката се почисти, панкреасът се радва. Защото такава синергия в работата на тези два органа е от значително значение за естественото храносмилане и предотвратяването на стомашни болести.

9-11 ч. е най-хубавото време за здраве на панкреаса

Есента е идеалното време за събиране на корен от глухарче. Горчивината му е мощно лечебно средство за всички органи на храносмилателната система и изключително за панкреаса. Изсушеният корен би трябвало да бъде тънко надробен до положение на прахуляк и 0,5 ч.л. се приема след ястие, 3 пъти дневно, с няколко глътки вода, а за предпочитане с запарка от ленено семе. Отварата от лен е изключително показана при нараснала захар, панкреатит, стомашна болежка. За задачата 1 с.л. ленено семе се сипва в 0,5 литра вода, разбърквайте няколко минути, с цел да се образува желеобразна маса.

Коренът от глухарче може да се приема и като запарка (ако има стомашни проблеми и използването на праха предизвиква дискомфорт): 1 ч.л. в 1 чаша вода, оставете да къкри на слаб огън за 5 минути. Вземете 0,5 чаша, 3 пъти дневно, 15 минути преди хранене.

За закуска не се предлага млечна каша от овесени ядки, която е известна измежду мнозина. Тя, сходно на паста, запечатва панкреаса, не му разрешава да работи пълноценно. При първото хранене е потребно да ядете каша от елда с гъби или грахова каша, варен фасул с гъби и подправки.

11-13 ч. – време за прибавяне на сила към сърдечносъдовата система

За тези, които имат проблеми в работата на сърцето и кръвообращението, е значимо да не пропущат тези часове и да одобряват естествени средства за подобряването им. За това е отличен виненият оцет, който покачва добре хемоглобина, разтваря кръвните съсиреци и задейства сърдечносъдовата система.

За пациенти с хипотония, за нормализиране на ниското кръвно налягане, е уместно особено горещо вино: разредете 50 ml алено вино с 50 ml вряла вода и прибавете розмарин на върха на ножа. Пийте допустимо най-горещо, на дребни глътки. Напитката покачва кръвното налягане, усъвършенства кръвообращението в мозъка, мозъчната активност и работата на сърцето.

За хипертоници, вместо розмарин, прибавете смляна трева от ароматна рута на върха на ножа. Ако сте се събудили в неприятно въодушевление, летаргични, с звук в главата, би трябвало да добавите малко канела към това вино. Ще понижи налягането, ще разшири кръвоносните съдове.

От 13 до 15 ч. – време за стимулиране работата на тънките вътрешности

Това е часът, в който е най-подходящо да се контролира работата на тънките вътрешности. Те обезпечават освен положително храносмилане, само че и мощен имунитет, както и производството на витамини от група В. На работа най-хубавият доктор е уравновесеният обяд. Имайте поради, че тънките вътрешности не обичат суровите салати, мъчно ги усвояват, което може да аргументи отичане. За тяхната работа е потребно да се употребяват млечно-кисели бактерии, които идват с ферментирали храни (кисело зеле, ябълки, краставици), както и ябълков оцет, кефир, млечна закваска. Също по този начин е добре да задушите лук с гъби, месо или риба за обяд. Той би трябвало да е топъл и маслен. Червата са фенове на разнообразни типове трици, които оказват помощ за прочистването им, и усъвършенстват паметта. Те могат да се прибавят към чорба, кефир, сок.

Преди хранене, с цел да стимулирате работата на тънките вътрешности и „ огъня на храносмилането “, би трябвало да вземете 1 ч.л. масло (тиквено, ленено, бял бодил и др.), пийте прясно изцеден сок, за предпочитане от цитрус или ябълка-тиква-морков: 50-100 мл.

 

15-17 ч. – погрижете се за пикочния мехур

Този интервал от време е съвършен за възобновяване на този значим отделителен орган – пикочният мехур, чието положение е директно обвързвано със здравето. Който се любува на дините през лятото, а и в тези часове, постъпва вярно. Така прочиства бъбреците и пикочния мехур, което е потребно както за мъжете, по този начин и за дамите, изключително за страдащите от непринудено уриниране и чести обостряния на цистит.

В динята, сходно на нейните родственици в градината: тикви, пъпеши, тиквички, краставици, всяка парченце има лечебни свойства. Семките на динята, в случай че са изсушени, се смилат и се одобряват по 0,5 ч.л. преди хранене, измити с вода, оказват помощ за унищожаване на уринарна инконтиненция и инфектиране. Употребата на зелена кора от любеница е доста добра при урогенитални болести. Измийте добре динята, обелете, подсушете, смелете в кафемелачка. Приема се по 1 ч.л. с гореща вода.

Когато готвите тиквена каша, не изхвърляйте тиквените опашки. Винаги в селата дамите ги сушели и правели солена запарка, която оказва помощ при болки в ставите, когато се отсрочват соли в прешлените и коленете. Сварете 50 г тиквени опашки в 0,5 л вода за 30 минути, прецедете, пийте денем, като добавите на 250 мл 1 ч.л. ябълков оцет и мед, капка йод. Това чудесно солено лекарство ще усъвършенства и действието на пикочния мехур, паметта и има антисклеротични свойства. Курс – 21 дни.

17-19 ч. – задействат се бъбречните меридиани

Организмът работи като часовник, в случай че спазвате биоритмите на деня. Бъбреците отстраняват непотребната течност, а с нея и водоразтворимите отрови. Те са почистващият филтър на нашето тяло и също по този начин контролират кръвното налягане. За да подкрепят тяхната добре координирана работа, китайските лекари в този миг предлагат потреблението на всички многокомпонентни билкови препарати, които почистват бъбреците. Отлична фитосмес за бъбреците: боровинки и плодове от хвойна, корен от глухарче, листа от къпина, кардамон, бабини зъби, полска попова лъжичка. Вземете по равно от тези билки, смилайте и консумирайте по 1 ч.л. в 19 ​​ч. за възстановяване на бъбречната функционалност (може да се приема като отвара от 1 ч.л. на 1 чаша вряла вода). Пийте тази примес със особено вино. В 100 ml бяло вино сложете 20 г нарязан магданоз, варете 10 минути, настоявайте, прецедете, вземете 50 ml от виното, до момента в който е топло.

Също по този начин е добре да ядете композиция от разнообразни леко задушени зеленчуци: магданоз, целина, тиква, моркови, краставици с червени боровинки. Това е страхотна вечеря, към която можете да добавите царевично масло, което оказва помощ за пречистване на бъбреците, както и царевична каша. Добре е да добавяте подправки към ястията, по-специално кардамон, куркума, които оказват помощ за пречистване и попречване на инфектиране.

19:00 до 21:00 ч. – погрижете се за мозъка си      

През тези часове за по-добра мозъчна активност, мозъчно кръвообращение и мощна памет е добре да изядете 10 ореха. В същото време не изхвърляйте преградите и черупката им. От преградите се подготвя смес: залейте ги с водка, тъй че да ги покрие добре, и настоявайте за няколко седмици, а за предпочитане месеци. За възстановяване на паметта, работата на сърдечносъдовата система, щитовидната жлеза приемайте 20 ml смес, преди хранене. Курсът на банкет е един месец.

Отварата от орехови черупки е чудесно средство за облекчение на високо кръвно налягане. За да извършите това, изсипете 10 черупки в 1 литър вода, оставете да ври 10 минути, прецедете и напарете краката си. Отварата може и да се пие през целия ден на дребни глътки за поддържане на сърдечносъдовата система.

21-23 ч. – време на интензивност на хормоналната система

Това е оптималното време за лягане. Най-добре е да заспите преди 22:00 часа. Защото сънят, както знаете, е най-хубавият доктор, който предизвиква производството на хормони, които обезпечават здрав сън, дават положение на наслада, поддържат репродуктивните и други функционалности.

Ако човек има проблеми или желае да се защищити от болести на щитовидната жлеза, може да си направи компрес от извара. Вземете 20 г домашна извара и нанесете върху щитовидната жлеза за 20 минути, като покриете с целофан.

Компрес от цвекло може да се редува с извара през ден: смесете 30 г настъргано сурово цвекло с 1 с.л. запарка от жълтурчета и невен, и нанесете сместа за 20 минути върху гърлото.

За този компрес се прави запарка от невен, като 5 цвята се запарват в 50 мл вряла вода за 5 минути. Настоявайте 10 минути. По същия принцип се подготвя отварата от жълтурчета. Поставят се единствено стъблата и листата на жълтурчета, като се поставят 2-3 пъти повече от невена.

Консултирайте се с Вашия доктор, преди да употребявате дадените тук рекомендации.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР