Организацията за защита на животните ПЕТА разпространи шокираща социална реклама

...
Организацията за защита на животните ПЕТА разпространи шокираща социална реклама
Коментари Харесай

Откачена реклама на ПЕТА с опечена глава взриви Лондон

Организацията за отбрана на животните ПЕТА популяризира шокираща обществена реклама с апел хората да станат вегани. Управлението на превоза в Лондон забрани обществената реклама на бранителите. Според служителите, изображението на изпечена кучешка глава е неетично, написа " Машабъл ".
 Посмотреть изображение в Твиттере

Социалната реклама се появи на рейсовете в Лондон в границите на акцията " Хора за етично отношение към животните " на ПЕТА. На банера е изобразена отрязана и изпечена кучешка глава с гарнитура. Илюстрацията е съпроводена от слогана " Защо ядете пуйки, нали няма да ядете вашите кучета? ". Отдолу е написано " Започнете нова традиция. Станете вегани ". Рекламата се появи по случай Коледа, когато доста английски фамилии означават празника с печена пуйка.

Известно време след старта на акцията Transport for London отстрани рекламата с претекста, че сходни материали могат да шокират и оскърбят пасажерите. Зоозащитниците означиха, че възбраната на " потребната " им реклама е цинична на фона на обявите за продажба на " трупове на пуйки ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР