Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) трябва да

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) трябва да
Коментари Харесай

Външният министър на Полша: ОССЕ трябва да остане активна в Украйна

Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) би трябвало да остане дейна в Украйна макар ветото на Русия . Това съобщи през днешния ден външният министър на Полша Збигнев Рау в полския град Жешув след завръщане от Киев, съобщи ДПА.



Рау, чиято страна е ротационен ръководител на ОССЕ, и генералният секретар на организацията Хелга Мария Шмид разговаряха през вчерашния ден в Киев с украински представители. По думите на Рау е било решено да бъде непокътнато представителството на ОССЕ в столицата на Украйна.

Тази най-голяма организация за сигурност в Европа нормално взема решенията си с консенсус. Поради ветото на Москва плановете в Украйна, за които са планувани средства от бюджета на ОССЕ, са блокирани от предишния месец. Сега разноските за спрените 25 плана ще бъдат покрити от доброволни вноски от страни членки, оповестиха през днешния ден от секретариата на организацията във Виена.



ОССЕ желае да оказва помощ на украинските управляващи в премахването на мини, оправянето с химически рискове и в битката против насилниците на дами. От 2014 година наблюдаващи на ОССЕ следяха за хода на спора в Източна Украйна, напомни ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР