Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България

...
Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България
Коментари Харесай

Безплатно каране на пързалка „Юнак“ срещу стъкло за рециклиране

Организацията за разделно събиране на боклуци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „ Юнак “ провеждат взаимна акция за събиране на стъкло „ RE-спортувай: Стъкло за кънки “. На 29 януари (събота) всеки жител, предал най-малко 5 кг стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на особено самостоятелен пункт до пързалката ще получи безвъзмезден билет за вход за пързаляне с кънки.
 Георги Димитров
Талонът може да се употребява до края на дейния сезон на 06.02.2022. Независимо от количеството предаден боклук, един човек може да получи най-много 1 безвъзмезден ваучър за прилагане на пързалката.

Първите 30 участника, които предадат повече от 10 кг, ще получат в допълнение и специфичен ваучър за безвъзмезден урок по пързаляне с кънки, воден персонално от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя).
 Георги Димитров
„ Днес разгласяваме една нова самодейност, с която обвързваме две страни на здравословния метод на живот – екологията и спорта. Мисля, че е повече от естествено да се грижим както за здравето си, по този начин и за това градът, в който живеем да е по-чист и опаковките, които изхвърляме да отиват за преработване. Затова и нарекохме самодейността си „ RE-спортувай: Стъкло за кънки “. Благодаря на нашите домакини от Ледена пързалка „ Юнак “ и на Жени Раданова, че прегърнаха този план и най-много за това, че поддържат разделното събиране на боклуци. Посетителите на пързалката към този момент употребяват цветните контейнери и оказват помощ за това опаковките да имат нов живот. Убеден съм, че това е единствено началото на доста сполучливи бъдещи акции, които ще вършим дружно в поддръжка на спорта, екологията и дейния метод на живот “, съобщи изпълнителният шеф на ЕКОПАК България Александър Урманов.

След представянето на плана, Евгения Раданова организира показателен урок за пристигналите да го отразят публицисти.

„ За мен е чест и наслаждение да бъда част от самодейността „ RE-спортувай: Стъкло за кънки “. Напомня ми на времето, когато като деца събирахме кестени, хартия и буркани, с цел да получим 2 левчета и да си купим сладолед. Винаги съм вярвала, че сходни акции би трябвало да се поддържат и всеки от нас да дава персонален образец. Много съм щастлива да съм част от тази самодейност. Радвам се, че на това място, на което преди доста години стартира моя дълъг състезателен път мога да покажа уменията, на които се научих и да предам своя опит. Призовавам всички да подкрепим акцията, да съберем оптимално огромно количество стъкло на 29 януари и след това да покараме дружно кънки “, сподели Раданова.

На събитието, само че в ролята си на публицист участва и съотборничката на Жени и също шампионка и медалистка от международни и европейски шампионати по шорттрек Анна Стоилкова. Двете си припомниха първите си стъпки на леда точно на тази пързалка и облозите, които са правели като деца. През целия сезон 2021-2022, със съдействието на ЕКОПАК, на пързалка „ Юнак “ се прави разделно събиране на боклук.
 Георги Димитров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР