Организацията с идеална цел СТООС Нетуърк България помага на фирмите

...
Организацията с идеална цел СТООС Нетуърк България помага на фирмите
Коментари Харесай

Новите реалности променят из основи управленските подходи

Организацията с идеална цел " СТООС Нетуърк България " оказва помощ на компаниите да реализират върхови резултати, споделят Николай Чалъков и Таня Бояджиева - ръководител и зам.-председател на локалния клон на Международната асоциация за новаторски мениджмънт

- Господин Чалъков, коя е задачата на СТООС и с каква тактика планирате да я реализирате?

- Николай Чалъков: СТООС оказва помощ на организациите да са гъвкави и проспериращи в динамичната бизнес среда посредством шерване на новаторски управнически подходи, осигуряващи удовлетворени клиенти, щастливи чиновници и финансов триумф по едно и също време! Целим да променим средата в фирмите в посока иновативност, ангажираност и взаимопомощ на всички равнища. Организираме събития, на които мениджъри споделят сполучлив опит в използването на новаторски подходи. Също вършим визити, така наречен Gemba walk*, в забавни предприятия. През ноември 2018 година организираме интернационална конференция за новаторски мениджмънт.

- Госпожо Бояджиева, по какъв начин българските мениджъри и бизнесмени гледат на новаторските подходи в ръководството? Каква е същностната разлика сред тези и обичайните способи?

- Таня Бояджиева: Всички осъзнават, че обичайните управнически подходи не дават мечтаните резултати. Двигател на бизнеса през днешния ден от ден на ден са не рекламите и продажбите, а " лайковете " и " звездите " за продуктите или услугите, давани от клиентите в обществените мрежи. Това постанова промяна на парадигмата. Излезе проучване на " Файненшъл Таймс " **, което демонстрира, че в случай че компанията работи обичайно с фокус върху облагата и напън върху чиновниците да реализират дадени финансови резултати, в последна сметка се случва тъкмо противоположното в новите условия. Новият метод изисква фокус върху прекарванията, страстите на клиента и надлежно на чиновниците, които основават стойност за него.

- Бихте ли ни показали изцяло нов способ в мениджмънта, който задушевно се приема от младото потомство, така наречен милениъли?

- Николай Чалъков: Младите хора са " алергични " към командно-контролния метод и към работа, чийто смисъл не им е явен. Но те може да бъдат ангажирани с идея с ясна изгода за клиента на това, което вършат, а също и с отношение на почитание и равнопоставеност. Допълнителна мотивация при тях би могла да пристигна да вземем за пример от въвеждането на игрови детайл в работата им. При така наречен игровизация се употребява играта като метод на мислене в неигрови подтекст за замесване на чиновниците при решение на проблем или реализиране на мечтани резултати. Това оказва помощ за развиване на уменията на чиновниците по един занимателен метод.

- Кои са препоръките, които давате на микрофирмите, дребните и надлежно на огромните компании, които сега обмислят въвеждането на изцяло нов за тях мениджмънт модел?

- Таня Бояджиева: Независимо от размера на компанията новите действителности изискват " превръщане на пирамидата " и гледане на клиента като на " най-съществен началник " за компанията. Съответно последващи по значимост са хората, създаващи стойност за този клиент, а мениджърите следва да им основават условия това да се случва по най-благоприятен метод. Най-простият съвет, който даваме на всички мениджъри, е да излязат от ролята си на " значими началници " и да вършат най-малко един път седмично среща с хората си, която да стартират с думите: " Как мога да ви оказа помощ да работите по-добре?

* От японски Gemba - място на действието, Gemba walk - посещаване и наблюдаване на действителния работен развой там, където се основава цената на компанията (цеха, работната площадка, фронт офиса), за изследване на опциите за непрестанно усъвършенстване.

** Статията " Компаниите за оттатък облагата вършат повече пари ", в. " Файненшъл Таймс ". https://www.ft.com/content/b22933e0-b618-11e5-b147-e5e5bba42e51
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР