Организацията на обединените нации осъди ракетния удар в Източна Украйна,

...
Организацията на обединените нации осъди ракетния удар в Източна Украйна,
Коментари Харесай

ООН осъди удара в Източна Украйна

Организацията на обединените народи осъди ракетния удар в Източна Украйна, при който тази седмица починаха минимум 11 души, в това число трима младежи. Хуманитарният координатор на Организация на обединените нации за Украйна Дениз Браун, съобщи, че офанзивата „ образец за непростимото равнище на страдалчество, което съветската инвазия предизвиква на хората в страната ".

 
В резултат на нападението в Краматорск са развалени голям брой жилищни здания, магазини, заведения за хранене и учебни заведения. Градът е употребен като център за филантропични служащи и доброволци, работещи в източната част на страната.
Фархан Хак, заместник-говорител на Генералния секретар на Организация на обединените нации

На съвещание на Съвета за сигурност висшият представител на Организацията на обединените народи по въпросите на разоръжаването Изуми Накамицу съобщи, че усилването на нападенията против цивилни жители в Украйна продължава да буди сериозна угриженост. Той прикани всички страни да заобикалят потреблението на взривни оръжия в обитаемоте места.

 
Въздействието на войната в Украйна върху цивилното население продължава да буди сериозна угриженост. От 24 февруари 2022 година до 18 юни 2023 година Службата на Върховния комисар по правата на индивида е записала близо 25 хиляди жертви измежду цивилното население в Украйна, от които над 9000 убити и над 15 хиляди ранени. Реалният брой евентуално е доста по-висок.
Изуми Накамицу - Върховен представител по въпросите на разоръжаването, Организация на обединените нации

Много от жителите на Краматорск дефинират положението на града като сериозно. 

 
Имаше обстрел. Точно тук, в оградата. И всичко се възпламени. Всичко изгоря.
Мая Дорофеева, жител

Темата за войната в Украйна беше разисквана и по време на диалозите на Европейският съвет в Брюксел. Президентът Володимир Зеленски и Генералният секретар на Нато Йенс Столтенберг участваха на срещата и разговаряха за спомагателна помощ за украинската войска.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР