Организацията на обединените нации (ООН) е получила достоверни твърдения, че

...
Организацията на обединените нации (ООН) е получила достоверни твърдения, че
Коментари Харесай

Чистка! Талибаните убиват бивши членове на властта и силите за сигурност в Афганистан

Организацията на обединените народи (ООН) е получила " достоверни изказвания ", че повече от 100 някогашни членове на афганистанското държавно управление, неговите сили за сигурност и тези, които са работили с интернационалните войски, са били убити, откогато талибаните превзеха страната на 15 август. Това оповестява генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В отчет, получен в неделя от Асошиейтед прес, Гутериш декларира, че за повече от две трети от жертвите се допуска, че са убити от талибаните или свързани с тях лица, макар че талибаните оповестиха " обща прошка " за хората от бившето държавно управление и водените от Съединени американски щати съдружни сили.

Политическата задача на Организация на обединените нации в Афганистан е получила достоверни изказвания и за убийства без развой на минимум 50 лица, обвинени в принадлежност към ИДИЛ-КП - екстремистката подгрупировка на " Ислямска страна ", настояща в Афганистан.

Гутериш прибавя, че макар уверенията на талибаните, има доказателства и за " насилствени изгубвания и други нарушавания на правото на живот и физическа цялост " на някогашни членове на държавното управление и обединението. По думите му правозащитниците и публицистите също не престават да бъдат " обект на набези, заплашване, тормоз, случайни арести, малтретиране и убийства ".

Първоначално талибаните дадоха обещание обща прошка за лицата, свързани с бившето държавно управление и интернационалните сили, както и приемливост и приобщаване към дамите и етническите малцинства. Въпреки това обаче те възобновиха рестриктивните мерки за дамите и назначиха напълно мъжко държавно управление, което провокира паниката на интернационалната общественост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР