Организацията на евреите в България Шалом излезе с позиция за

...
Организацията на евреите в България Шалом излезе с позиция за
Коментари Харесай

Шалом осъди поведението на Ангел Джамбазки

Организацията на евреите в България " Шалом " излезе с позиция за фашисткия привет на Ангел Джамбазки в Европейския парламент, който той отхвърли да е отправял. Евродепутатът съобщи, че вдигнал ръка на ръководителя на институцията.

Ето какво пишат " Шалом ":

ПОЗИЦИЯ на ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ “Шалом” по отношение на отправения от евродепутата Ангел Джамбазки фашистки привет в залата на Европейския парламент в Страсбург на 16 февруари 2022 година

ОЕБ “Шалом” остро осъжда проявата на евродепутата Ангел Джамбазки, в която той насочва фашистки привет в залата на Европейския парламент. Този жест идва от най-мрачния интервал в историята на Европа и би трябвало да си остане там. Използването му в наши дни е безусловно недопустимо - постоянно и на всички места.

Поздравяваме ръководителя на Европейския парламент госпожа Роберта Мецола за безапелационната ѝ позиция срещу сходни прояви.

На персоналната си страница, ръководителят на ОЕБ “Шалом” доцент Алекс Оскар написа: " Европейският съюз се базира на демократични полезности и правила, които нямат нищо общо с възхвалата на фашизма и национал-социализма. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР