Организациите от националното обединение за чист въздух Дишай, България изпратиха

...
Организациите от националното обединение за чист въздух Дишай, България изпратиха
Коментари Харесай

``Дишай, България`` пратиха опакован въздух до екоминистерството - Общество

Организациите от националното обединяване за чист въздух " Дишай, България " изпратиха опакован въздух от обитаемоте си места до Министерството на околната среда и водите и служебния министър Росица Карамфилова по случай Международния ден на чистия въздух. 

Това е увещание за нездравословните газове и прахуляк, които се постанова да дишат жителите на българските градове и упорстват за въвеждане на по-широки благоприятни условия за надзор и по-ефективни санкции за ограничение на замърсяването в атмосферата, се споделя в прессъобщение на обединяването. 

" Пакетите – в буркан, в плик или в кутия – са окомплектовани със специфична декларация, която припомня, че правото да дишаме и да живеем в здравословна среда е общовалидно. Нашата страна е на едно от водещите места в света по умряли поради замърсен въздух, пишат от екоорганизацията.

По техни данни 60% от градското население диша наднормени равнища на фини прахови частици. От  " Дишай, България " показват, че главните източници на замърсяване на въздуха в България са:

- ТЕЦ-овете, употребяващи за горене въглища, биомаса и боклуци, които с изключение на районно могат да имат и трансгранично въздействие;

- избрани индустриални предприятия, непредприели нужните ограничения за пречистване;

- превозът, който е целогодишен замърсител в градовете с натоварен трафик;

- отоплението в бита с дърва, въглища и от време на време с отпадъци;

- практиките за горене на стърнища и самозапалването на сметища.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР