Водачът на листата на БСП за България в Перник Борис

...
Водачът на листата на БСП за България в Перник Борис
Коментари Харесай

В Радомир, Русе, Кърджали: Памет за отдалите живота си – за да няма фашизъм, а свободна Европа


Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Перник Борис Цветков, социалисти, антифашисти и леви хора отдадоха респект през днешния ден пред паметта на борците срещу фашизма и починалите във Втората международна война - с цел да я има Европа през днешния ден, обединена и мирна. 
В Радомир те сервираха венци и цветя пред паметника и паметната плоча на Виолета Якова - бележит деятел на партизанското придвижване, пред паметника на Евлоги Агаин, прочут още като " партизанския паметник " в Радомир и сведоха глави пред паметта на починали в районна червеноармейци в с. Чуковец. 
БСП-Кърджали също изрази респект към героите и жертвите на Втората международна война. Социалистите сервираха венци пред паметниците и мемориалите, които са днешната памет за всички, жертвали се за свободата и отбраната на човешкия дух в един от най-тежките интервали на историята.
С публична гала пред паметника „ Альоша “ и в Русе беше маркиран Денят на успеха. Началото беше сложено в 11 часа и с къса стратегия се отдаде респект към паметта на героите, жертвали живота си за свободата на човечеството. Честването  продължи с шествието „ Безсмъртният полк “, което стигна до съветското гробище в Парка на възрожденците. "
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР