Организаторите на шампионата Electric GT за първи път представиха пред

...
Организаторите на шампионата Electric GT за първи път представиха пред
Коментари Харесай

Представиха състезателния електромобил Tesla Model S P100DL

Организаторите на шампионата Electric GT за първи път показаха пред необятната аудитория модифицираните електрически автомобили Tesla Model S. Това стана непосредствено на спортната писта Барселона-Каталуня, която се употребява за ралитата Formula 1, GP2, MotoGP, GT и така нататък
Представителите на Electric GT Holdings Inc. и SPV Racing споделиха, че в Tesla P100DL (EPCS V2.3) са направени доста промени. Въпреки спомагателната рама за обезпечаване сигурността на водача, електрическият автомобил е с 500 кг по-лек от серийния модел. Това е реализирано посредством карбоновите плоскости на купето.

Състезателният електрически автомобил се форсира от 0 до 100 км/ч единствено за 2,1 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от серийната версия. Максималната скорост е лимитирана на 250 км/ч.



Седанът EPCS V2.3 (Electric Production Car Series) е оборудван със спортните гуми Pirelli P Zero, спортни спирачки, модифицирано окачване и има усъвършенствана динамичност посредством предния сплитер и задния спойлер. Мощността на електродвигателите в 585 KW (778 конски сили), а въртящият миг е 996 Нм. С поставената 100 KWh батерия, Tesla P100DL може да измине 90 километра в военен режим. Това е задоволително за 19 общоприети обиколки на трасето с дължина 4,655 километра.



Цената на спортния електрически автомобил EPCS V2.3 Tesla P100DL е почти $350 000.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР