Организаторите на международния конкурс Евровизия са променили оценките, дадени от

...
Организаторите на международния конкурс Евровизия са променили оценките, дадени от
Коментари Харесай

Румъния обяви, че „Евровизия“ са променили оценката на журито им в полза на Украйна

Организаторите на интернационалния конкурс " Евровизия " са трансформирали оценките, дадени от членовете на журито от Румъния, като са дали най-висока оценка (12) на Украйна вместо на Молдова. Това заяви в неделя ръководителят на румънската делегация Юлияна Марчук.
 
„ Бяхме сюрпризирани да открием, че гласът на румънското жури не беше взет поради при изчисляването на крайната оценка, уредниците присъдиха друг набор от точки на участниците във финала от името на журито на нашата страна “, цитира думите й TVR-1 . „ Уточняваме, че румънското жури реши да даде оптималната оценка на представителите на Молдова “, акцентира Марчук.
 
В същото време се показва, че преди оповестяването на резултатите от гласуването журитата на шест страни бяха отстранени от надпреварата от Европейския съюз за радио и телевизия въз основа на „ неправилна скица за гласоподаване “. Румъния обаче, съгласно канала, явно не се е появила в листата с шест страни, а членовете на журито не са получили публично уведомление за съмнения за нарушавания във връзка с гласуването във втория полуфинал.
 
В същото време се акцентира, че по време на оповестяването на резултатите от преброяването на гласовете на румънското жури водещата Еда Маркус не се появи на екрана. Вместо това, резултатите от гласуването на националното жури на Румъния бяха оповестени от представителя на Евровизия в Торино. В този подтекст TVR-1 изиска от уредниците на състезанието публично да дават съответните аргументи, заради които са трансформирали оценката на румънското жури. Освен това се обяснява, че според от отговора, който ще бъде изпратен на TVR-1, телевизионният канал си резервира правото да предприеме ограничения за поправяне на обстановката.
 
На 66-ия конкурс за ария на Евровизия, който се организира в Торино, украинската група „ Оркестър Калуш “ завоюва с песента „ Стефания “. Второто място зае Англия, а третото - Испания.
 
На 25 февруари Европейският съюз за радио и телевизия, който е уредник на ревюто, разгласи, че заради събитията в Украйна Русия няма да бъде показана на Евровизия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР