Организаторите на конкурса Евровизия от Европейския съюз за радио и

...
Организаторите на конкурса Евровизия от Европейския съюз за радио и
Коментари Харесай

Как ще се проведе Евровизия 2021

Организаторите на състезанието Евровизия от Европейския съюз за радио и телевизия потвърдиха, че най-голямата музикална конкуренция в света ще се организира на 18-и, 20-и и 22-ти май 2021 година. Това ще се случи по един от три сюжета.

Като съществена цел уредниците са си сложили повечето от артистите на Евровизия 2021 да имат опция да изпълнят песните си на сцената в Ротердам. В това е безапелационен и изпълнителният продуцент на шоуто Ситсе Бакер, който оповестява, че държавното управление на Нидерландия и градът хазаин Ротердам ще подсигуряват правото на всички актьори да влязат в страната през май месец.

“Конкурсът за песни „ Евровизия “ е подготвен да се завърне през май, макар международната пандемия, само че е невероятно да проведем събитието както нормално. “, съобщи изпълнителният супервайзър на Евровизия Мартин Остердал. Той добавя: „ Нашият приоритет е сигурността и здравето на всички присъстващи – артистите, делегатите от всички участващи страни, публицистите и домакините на шоуто. “

Трите сюжета за осъществяване на 65-тото издание на Евровизия ще дадат опция за сполучливото осъществяване на шоуто в Ротердам през месец май, когато погледите на близо 200 милиона фенове ще бъдат ориентирани към артистите от цяла Европа. Пред участващите страни е сложена задачата за снимане на „ Live-On-Tape “ осъществявания, посредством които ще се подсигурява присъединяване на всички актьор в състезанието. Заснемането на този вид показване на песента онлайн ще се приближи оптимално до действителната конюнктура на състезанието, а артистите ще имат лимитирано време, в което да изпълнят песента си. Записът ще бъде възложен на уредниците на конкуренцията без никакви корекции, а честността ще бъде обезпечена посредством наблюдаване от тяхна страна при снимането им.

Отпадналият „ Вариант А “ предвиждаше осъществяване на Евровизия по добре познатия ни до този миг метод - с многохилядна аудитория в залата и три огромни конкурсни вечери. Това обаче през 2021 година ще е невероятно.

Предвидените три сюжета са следните:

Вариант B: Пътни рестрикции и обществена отдалеченост

Този вид включва прецизни правила и ограничавания за провеждането на състезанието. Капацитетът на залата и гостите в Ротердам ще бъде доста понижен. В този случай на сцената на състезанието в залата в Нидерландия ще се показват участниците от множеството страни, които имат опция да пътуват до страната хазаин. Останалите участници, които не могат да пътуват, ще запишат осъществяванията си онлайн от студия в личните си страни.

Вариант C: Пътни рестрикции и без участници в Ротердам

Този сюжет включва всички ограничавания от вид B - обществена отдалеченост и понижен потенциал на публиката в залата. В случай, че уредниците от Европейския съюз за радио и телевизия решат, че това е единствената алтернатива за осъществяване на състезанието през месец май - всички актьори ще бъдат показани със своите осъществяване онлайн от студия в личните си страни (live-on-tape). Подобно осъществяване на състезанието бе направено за последното издание на Детска Евровизия 2020, което се излъчи онлайн от Полша.

Вариант D: Пълни рестрикции и lockdown

В последния вид за осъществяване на състезанието е планувано той да бъде проведен в условия на цялостни пътни рестрикции и “lockdown ” в Нидерландия. Всички актьори ще изпълнят песните си онлайн от личната си страна, а Ротердам ще служи като събирателна точка, където виртуално ще бъдат както артистите от участващите страни, по този начин и водещите на конкуренцията.

Българският представител на Евровизия 2020 и 2021 Виктория изрази оптимизъм: “Радвам се, че състезанието ще се организира през 2021 година, даже и в тези условия. Организаторите са изправени пред огромни компликации, само че съм сигурна, че ще вземат най-хубавото решение. Ние продължаваме да работим интензивно и се надявам, че тази година ще създадем още по-добра ария, с която България да се показа почтено на състезанието. ” 

Миналата седмица беше обявено, че музикалните почитатели от целия свят ще могат да се включат в процеса по желание на песента на Виктория за Евровизия 2021 в Ротердам. Една от песните от първия албум на певицата “a little dramatic ” ще бъде определена от нея и екипа ѝ, с цел да показа България на Евровизия 2021. Почитателите на състезанието ще могат да споделят мнението си за евентуалните песни в особено основана платформа, която ще бъде дейна след представянето на песните от албума. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР