Организаторите на конкурс за красота в Саудитска Арабия отстраниха над

...
Организаторите на конкурс за красота в Саудитска Арабия отстраниха над
Коментари Харесай

Измами опорочават конкурс за красота в Саудитска Арабия

Организаторите на конкурс за хубост в Саудитска Арабия отстраниха над 40 участнички от надпреварата, откакто откриха,  че външният им тип е бил усъвършенстван благодарение на ботокс и други козметични процедури. Само че тези " мис " са... камили. 

Конкурсът за красота с фонд от 66 милиона $ е едно от очакваните събития във фестивала на името на крал Абдулазиз. За най-привлекателни в такива надпревари нормално се смятат участничките с дълги увиснали устни, огромен нос и добре завършена гърбица. 

За попречване на разнообразни операции с външния тип на животните, главите, шията и гърдите се прегледани на рентген и се сканирани с ултразвуков скенер. В резултат на прегледите 27 камили от влиятелната порода Маяхим са били дисквалифицирани, защото притежателите им са опъвали по неестествен метод разнообразни сектори от кожата на животното, заяви държавната осведомителна организация на Саудитска Арабия, представена от Би Би Си. 

Други 16 състезателки са били изхвърлени заради инжекции с ботокс и колаген. Животни от този  вид не за първи път биват залавяни в сходни опити да минат за по-красиви, в сравнение с са, само че тази година броят им е рекорден.

Организаторите на надпреварата споделят, че „ желаят да спрат всевъзможни операции и измами, целящи да подобрят по неестествен метод външният тип на участничките “. Използвани са и по-прости, само че още по-опасни за здравето технологии. 

Празникът почнал на 1 декември, ще продължи 40 дни на повърхност от 23 кв. км покрай столицата на страната Рияд и се очаква да бъде посетен от над 100 хиляди туристи - фенове на хубостта и камилите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР