Организаторите на хазартни игри не могат да допускат в игралните

...
Организаторите на хазартни игри не могат да допускат в игралните
Коментари Харесай

НАП: Хазартно зависимите нямат място в казината, дори да са служители

Организаторите на хазартни игри не могат да позволяват в игралните зали свои чиновници, които са вписани в регистъра на хазартно уязвимите лица, осведоми Националната организация за приходите.
Прочетете още
За неизпълнени на това регламентираното обвързване Законът за
хазарта планува глоба от 5000 до 20 000 лева Съобщението е във връзка голям брой запитвания в Национална агенция за приходите по отношение на опцията вписани лица в регистъра по член 10в, алинея 3 от Закона за хазарта (ЗХ) да бъдат в трудовоправни връзки с уредници на хазартни игри. При установяване на условията за заемане на длъжности в игрални зали и казина работодателят следва да се преценява и със специфичната норма на член 45, алинея 2, от Закона за хазарта, акцентират от Национална агенция за приходите.

За месец и половина регистърът на хазартно уязвимите лица се усилва с съвсем 60 % - от към 7200 души в края на април до 11 500 души в този момент, сочат данните на Националната организация за приходите от средата на юни. След двегодишно спиране на 12 декември 2022 година Национална агенция за приходите възобнови поддържането на листата с хора, които считат, че имат или биха могли да развият
хазартна взаимозависимост. Регистърът не е обществен, достъп до него имат стеснен брой чиновници на Национална агенция за приходите.

Всеки, който счита, че не може да управлява времето, прекарано в
хазартни игри и средствата, които изразходва за присъединяване в тях, може да подаде Искане за регистриране в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на Национална агенция за приходите или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай би трябвало да е подписан с КЕП. В настояването има опция да се уточни съответен интервал, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години. Повече информация за опциите за регистриране или изтриване от регистъра има в рубриката " Отговорен хазарт " в уеб страницата на приходната организация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР