Организаторите на единствения български уеб конкурс добавят и категория за

...
Организаторите на единствения български уеб конкурс добавят и категория за
Коментари Харесай

Тазгодишното издание на конкурса Сайт на годината вече ще оценява и чуждоезикови проекти, създадени от българи

Организаторите на единствения български уеб конкурс прибавят и категория за новаторски планове в области като виртуална действителност и изкуствен интелект
Кандидатстването за новото издание на състезанието „Сайт на годината ” стартира и е отворено до 10 октомври. Всеки участник има опция да се записва в до две от общо единадесетте категории на надпреварата. Единственият български конкурс за уеб страници се провежда от “Фондация за интензивно развиване на уеб “ и има за цел да открои достиженията на интернет сектора у нас и да показа най-интересните планове в него.

Тази година за първи път в него може да се кандидатства и с чуждоезикови планове, основани от български екипи. Друга значима оригиналност е прибавянето на категория за новаторски планове в области като изкуствен интелект, виртуална действителност, отворени данни и други Останалите категории включват уеб сайтове на компании, на институции и физически лица, както и такива на дела. Отделено е и особено място на мобилните приложения, блоговете и електронните магазини.
“Силният интерес към миналогодишното издание на състезанието и огромният брой участници демонстрират, че в България има потребност от такова съревнование, което да отличава най-интересните и качествени планове в бранша. Радвам се, че общността поддържа самодейността и съм уверена, че прибавянето на новите категории тази година ще направи състезанието още по-интересен ” – споделя Жюстин Томс, създател на Сайт на годината.
Всички участващи планове ще бъдат прегледани и оценени от жури от над 30 специалиста по програмиране, уеб дизайн и цифров маркетинг от цялата страна. Победителите ще получат влиятелното отличие „ Сайт на годината “ за съответната категория, неповторима статуетка и грамота. Журито ще даде и специфична премия за принос в развиването на българската уеб среда. Награждаването ще се организира на публична гала при започване на октомври.

“Фондация за интензивно развиване на уеб “ има за цел да разпространява онлайн средата и развиването на онлайн пространството. Тя провежда състезания, семинари, образования, просветителни акции и други с оглед издигане качеството на уеб наличието, разпространяване на положителните практики и създаване на браншови стандарти. По този метод се подкрепя бизнес екосистемата на уеб студия, организации и фрийленсъри от цялата страна и се усъвършенстват опциите за развиване на експертите в сектора. Основатели на Фондацията са Жюстин Томс, Любомир Русанов и Методи Дреновски.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР