Организаторите на 40-о Световно първенство по художествена гимнастика все още

...
Организаторите на 40-о Световно първенство по художествена гимнастика все още
Коментари Харесай

Във Валенсия текат последни приготовления преди световното

Организаторите на 40-о Световно състезание по художествена гимнастика към момента не са изцяло подготвени и не престават подготовка на зала " Ферия Валенсия " за утрешния старт на конкуренцията.

Съоръжението в красивия испански град в действителност е конгресен център, а не спортна зала, поради което се постановат много промени.
 Грациите ни направиха мощна подиум подготовка пред международното
Грациите ни направиха мощна подиум подготовка пред международното

Българските гимнастички показаха съчетанията си

Подиум тренировките на гимнастичките от 62-е страни започнаха още през вчерашния ден и не престават през днешния ден с ансамблите, само че домакините работят по нейното оформление.

Днес в българския лагер има двоен мотив за празник, защото рождени дни честват Стилияна Николова и треньорката на Боряна Калейн - Мариана Памукова.

Световното състезание във Валенсия стартира публично на следващия ден с квалификациите на обръч и на топка при дамите с присъединяване на Боряна Калейн и Стилияна Николова, а вечерта са финалите на тези два уреда. Потокът на българките е от 16.00 часа българско време.

По-късно през днешния ден е формалната подиум подготовка на българския отбор в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова. Отборът е международен първенец в многобоя от София 2022 и има квота за Игрите в Париж 2022.

Шампионатът на планетата е и олимпийска подготовка за Париж 2024, а квоти ще получат първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-хубави ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР