Органите на загиналия 22-годишен мотоциклетист Виктор Стееман са били дарени

...
Органите на загиналия 22-годишен мотоциклетист Виктор Стееман са били дарени
Коментари Харесай

Органите на загинал мотоциклетист спасиха 5 човека

Органите на починалия 22-годишен мотоциклетист Виктор Стееман са били дарени от родителите му и са избавили живота на пет индивида. Това се споделя в изказването на фамилията на Стееман, откакто гибелта на Виктор беше публично доказана от Международната мотоциклетна федерация (ФИМ).

Стееман пострада тежко в всеобщо рухване в първото съботно съревнование от предпоследния кръг от сезона в сериите Суперспорт 300 на пистата в Портимао. Инцидентът стана на завой №14, като Виктор е получил тежки травми на главата и те са повода за гибелта му.

Веднага след злополуката Стееман беше откаран в медицинския център на пистата, а оттова с хеликоптер в болница в близкия град Фаро, където умря във вторник вечерта.

Стееман дебютира в международните серии Суперспорт 300 като титуляр през 2019 година и приключи 5-и в крайното класиране, през 2020 не кара, а през 2021 се върна в шампионата, взе първата си победа на пистата в Мост и приключи на 10-о място в крайното класиране.

Този сезон Стееман смени мотоциклета - от КТМ на Кавазаки и записа победи на “Ассен ”, в Мост, на “Маникур ” и в Барселона, като тези резултати му осигуриха второто място в крайното класиране за сезона.

Това е вторият съдбовен случай в Суперспорт 300 в границите на малко на една година - през 2021 след злополука на “Херес ” почина Дийн Берта Винялес.

Снимка: worldsbk.com

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР