Органът за наблюдение на конкуренцията във Франция глоби Google със

...
Органът за наблюдение на конкуренцията във Франция глоби Google със
Коментари Харесай

Франция глоби Google със 150 милиона евро

Органът за наблюдаване на конкуренцията във Франция санкции Гугъл със 150 милиона евро (167 милиона долара) за корист с господстващото си състояние на пазара за реклама, обвързвана с търсене в мрежата.

В първото по рода си санкциониране на американския колос органът също по този начин подреди на Гугъл да „ обясни разпоредбите за работа на своята рекламна платформа Гугъл Ads и процедурите за прекъсване на сметките “ на избрани рекламодатели.

Този ход е третото най-голямо наказване, което в миналото е било присъждано за корист за превъзходство на пазара, сподели на конференция неговият началник Изабел де Силва.

Гугъл заема „ извънредно господстващо състояние “ в рекламата, основана на търсене, с пазарен дял сред 90 и 100 %, сподели тя, и „ когато има огромна власт, има също и огромни отговорности “.

Тя сподели, че управляващите нямат спор с Гугъл за определяне на правила за достъп до рекламните услуги, основани на търсене, само че " тези правила би трябвало да са ясни ". На Гугъл не може да бъде разрешено да ползва правила по " погрешен метод ".

Несигурността по отношение на рамката на разпоредбите за рекламодателите " може да е обезкуражила развиването на новаторски уеб сайтове ", съобщи органът по конкуренцията.

Гугъл има два месеца да показа в детайли предложение за ограничения и процедури, които има намерение да приложи, с цел да приведе практиките си в сходство. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР