ПП-ДБ и БСП обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на

...
ПП-ДБ и БСП обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на
Коментари Харесай

ПП-ДБ и БСП отказаха да подкрепят Рая Назарян за председател на парламента

ПП-ДБ и Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат кандидатурата на Рая Назарян за ръководител на 50-ото Народно заседание, издигната от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който на брифинг от централата на партията по-рано през днешния ден предизвести, че гласуването на следващия ден ще предопредели ориста на договарянията за сформиране на постоянен кабинет.

кандидатката на ГЕРБ не е подобаващият човек за най-високия пост в страната. Петков разяснява, че от ПП-ДБ няма да оферират друга кандидатура , съобщи БГНЕС.

Твърдо оставаме съпротива. Борисов би трябвало да понесе две отговорности. Първата е, че не си съблюдава ангажимента за ротацията и падна държавното управление на акад. Денков. Втората му отговорност е, че в този момент е първа политическа мощ - дано да си поеме отговорността като постоянна партия, която има лидерски капацитет. ПП-ДБ ще бъдем ясна съпротива в този парламент, ще отстояваме проевропейските политики, антикорупционните политики, и се надявам нашите гласоподаватели да върнат доверието в нас. Нашата коалиция е дружно, имаме доста добър разговор “, разяснява Петков.
Свързани

На въпрос по отношение на коментара на евродепутата от ПП-ДБ, който съобщи, че обединението върви „ по нанадолнището “, Петков съобщи: „ Това си е персонално негово мнение “.

След извършено национално съвещание на партията краткотрайният изпълняващ длъжността ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров съобщи, че социалистите също няма да поддържат Назарян за ръководител на Народното събрание. Междувременно на съвещанието управлението на Българска социалистическа партия е решило Борислав Гуцанов да бъде ръководител на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

Зафиров акцентира категорично и че Българска социалистическа партия няма да поддържат и държавно управление на ГЕРБ , само че може да вземат участие в договаряния по съответни политики.

Утре, на първото съвещание на Народното събрание, от Българска социалистическа партия ще предложат Драгомир Стойнев за зам.-председател на Народното събрание.

Ръководството на Българска социалистическа партия е изпълнила и решението за невключването на Калоян Методиев в парламентарната им група като народен представител. „ Зад решенията стои единогласие “, разгласи Атанас Зафиров.

На въпрос дали е имало напрежение към избора на ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия и кои са били претендентите, Зафиров отговори, че напрежение, не е имало, само че разнообразни мнения и противоречие - да. „ Надявам се в спокоен звук и разговор несъгласията да бъдат изчистени “, разяснява краткотрайният ръководител на Българска социалистическа партия, след което изясни, че други претенденти за поста не е имало. „ Коалиционният съвет предлага на парламентарната група, тя утвърждава, освен това - имахме и единогласие на националния съвет за ръководител на ПГ “, посочи Зафиров.

 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР