Оптимизиране на линейния график и намаляване на сроковете по изпълнение

...
Оптимизиране на линейния график и намаляване на сроковете по изпълнение
Коментари Харесай

След среща с кмета Здравко Димитров: Асфалтират ударно улици...

Оптимизиране на линейния график и понижаване на периодите по осъществяване на строително-ремонтните действия по Водния план в регион „ Северен “. Това разпореди кметът Здравко Димитров по време на среща, провела се в Община Пловдив с компанията реализатор „ Европейски пътища “ АД.

„ Всеки ден на място ще има чиновник на Община Пловдив, който да ревизира напредъка по осъществяването, както и какъв брой строители работят на обекта “, уточни Здравко Димитров и акцентира, че до края на месец август улиците би трябвало да са към този момент асфалтирани.

При неспазване на периодите и при очевидно несъблюдение на строително-ремонтните действия по обекта, ще бъдат налагани наказания според клаузите на подписания контракт.

Заместник-кметът Пламен Райчев съобщи, че ще ускори контрола върху компанията реализатор, като ще изисква незабавно след замяна на каналната мрежа да се асфалтира съответния пътен сектор, с цел да се отпуши придвижването на коли.

„ Северен “ е гъстонаселен с тесни улици и сходни строителни действия в допълнение натоварват региона, би трябвало да се съобразяваме и с хората, тъй като това, което вършим, е за тяхно положително, за обезпечаване на тяхното по-спокойно всекидневие, улеснение и сигурност “, подчертава Здравко Димитров.

От компанията реализатор обявиха, че ще трансформират графика, като също ще наблюдават за осъществяването му в период и прецизираха, че ще не престават да работят на 6-дневна работна седмица, както и че всички шахти в региона на ул. „ Луда Яна “, „ Порто Лагос “ и бул. „ Марица “ - север към този момент са нормализирани.

Кметът Здравко Димитров разпореди графикът за осъществяване да бъде подложен на видни места в квартала, тъй че хората да могат да се срещнат и да са осведомени за ремонтните действия.

В началото на идната седмица още веднъж ще има среща, на която управлението на Община Пловдив ще ревизира напредъка според новите периоди към компанията реализатор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР