Определено трябва да включвате бананите по-често в своята диета! Ако искате

...
Определено трябва да включвате бананите по-често в своята диета!
Ако искате
Коментари Харесай

Бананите – лек за всички болести! Разберете защо!

Определено би трябвало да включвате бананите по-често в своята диета!

Ако желаете бързо да възстановите ниското енергийно равнище на вашия организъм, няма по-добра закуска от банана. Съдържащ 3 натурални захари – захароза, фруктоза и глюкоза в композиция с фибрите (влакна), бананът дава неотложен и забележителен енергиен заряд.

Проучванията демонстрират, че единствено два банана обезпечават задоволително сила за 1,5 часа енергична работа. Няма нищо изненадващо във обстоятелството, че бананът е плод номер 1 измежду водещите международни спортисти. Но силата не е единственото нещо, което бананите ни оказват помощ да поддържаме във форма. Те също по този начин оказват помощ да се преодолеят или предотвратят забележителен брой болести или мъчителни положения и по този метод се трансформират в нужна добавка към ежедневния хранителен режим.

Анемия: Богатите на желязо банани могат да подтикват производството на хемоглобин в кръвта и да оказват помощ при анемия.

Кръвно налягане: Този неповторим тропически плод е доста богат на калий, като съдържа малко сол, която е идеално средство за намаление на кръвното налягане. Освен това Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати прави публични изказвания за способността на бананите да понижават риска от високо кръвно налягане и сърдечен темп.

Психически качества: 200 възпитаници са получавали банани за закуска, обяд и вечеря по време на изпитна сесия, с цел да усилят умствените си качества. Изследванията демонстрират, че висококалиевият плод може да помогне в ученето, като по този метод усилва вниманието на учениците.

Запек: Високото количество фибри, налични в бананите, може да помогне за възобновяване на естествената чревна интензивност, без да се прибягва до лаксативи.

Депресия: Според последните наблюдения, направени от организацията MIND измежду хората, страдащи от меланхолия, мнозина се усещат по-добре, откакто ядат банани. Това е по този начин, тъй като бананите съдържат трипотофан, тип протеин, който тялото преобразува в серотонин, който е известно, че отпуска, усъвършенства настроението и нормално прави хората да се усещат по-щастливи.

Махмурлук: Един от най-бързите способи за превъзмогване на махмурлука е да извършите млечен бананов коктейл с мед. Бананът успокоява стомаха и благодарение на меда покачва пониженото равнище на захар в кръвта, до момента в който млякото успокоява и възвръща вашия организъм.

Киселини: Бананите имат натурален антиоксидантен резултат, тъй че в случай че страдате от киселини, пробвайте с банани, с цел да облекчите болката.

Сутрешно гадене: Яденето на банани сред храненията усилва равнищата на кръвната захар и оказва помощ да избегнете утринното гадене.

Ухапвания от комари: Преди да употребявате мехлема за захапване от комари, пробвайте да натриете ухапаното място с бананова кора. Много хора считат този способ за изненадващо ефикасен за понижаване на подуването и раздразнението.

Нерви: Високото наличие на витамин В спомага за усмиряване на нервната система.

Наднормено тегло: Изследванията на Института по логика на психиката в Австрия демонстрират, че стресът и натискът на работното място водят до преяждане с вкусни храни като шоколад и чипс. Наблюдавайки повече от 5 000 пациенти, учените откриват, че хората, които са най-изложени на стрес на работното място, са най-затлъстели. Изследователите стигат до заключението, че с цел да се избегне напрежението, е належащо да се управлява равнището на захарта в кръвта, като се употребяват храни, богати на въглехидрати (като банани) на всеки два часа, с цел да се поддържа равнището на захарта непрекъснато.

Предменструален синдром (ПМС): Забравете хапчета и яжте банани. Витамин B6, който те съдържат, контролира равнищата на кръвната захар, което въздейства върху настроението ви.

Язва: Бананите се употребяват за хранене против вътрешни болести заради меката си конструкция и гладкост. Това е единственият недопечен плод, който може безвредно да се употребява в изострен етап на язва. Бананите също по този начин обезвреждат непотребната киселинност и понижават раздразнението, покривайки стените на стомаха.

Контрол върху телесната температура: Много култури преглеждат бананите като “охлаждащ ” плод, който може да намали физическата и прочувствената температура. В Тайланд бременните дами ядат банани, тъй че бебето да се роди с ниска температура.

Сезонни болести: Бананите могат да оказват помощ на тези, които страдат от сезонни болести, защото съдържат натурален подобрител на настроението – трипотан.

Пушене: Бананите могат да оказват помощ на хората, които се пробват да откажат  тютюнопушенето, защото имат високи равнища на витамини C, A1, B6, B12, както и на калий и магнезий, които оказват помощ на организма да преодолее резултата на никотинов апетит.

Стрес: Калият е значим минерал, който оказва помощ за нормализиране на сърдечния темп, изпраща О2 към мозъка и контролира водния баланс на организма. Когато сме под стрес, нашият метаболитен % се усилва, равнището на калия в организма понижава. Балансът може да бъде възобновен благодарение на банани, богати на калий.

Сърдечен удар: Според проучванията, оповестени в The New England Journal of Medicine, съществуването на банани в ежедневната диета може да понижи риска от гибел от сърдечни удари с 40%.

Брадавици: Хората, които избират натурални медикаменти, се кълнат, че в случай че желаете да премахнете брадавиците, би трябвало да вземете парче бананова кора и да я прикрепите към брадавицата с жълтата страна и да поставите пластир.

Виждате, че бананите са натурален лек за доста заболявания. Ако ги сравнявате с ябълките, те съдържат 4 пъти повече протеини, 2 пъти повече въглехидрати, 3 пъти повече фосфор, 5 пъти повече витамин А и желязо и два пъти повече от други витамини и минерали. Те са богати на калий и са една от най-хубавите храни.

Вижте още: Ето по какъв начин да възстановите паметта си на повече от 95%!

Така че може би е време да променим добре известната сентенция и да кажем: “Един банан дневно и няма да се нуждаем от доктор ”.

Забележка: Поради високото наличие на захар, диабетиците би трябвало да се лимитират до половин банан дневно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР