Определеният размер на допълнителното възнаграждение за времето, през което държавен

...
Определеният размер на допълнителното възнаграждение за времето, през което държавен
Коментари Харесай

На ниво проект: По 10 ст. отгоре ще взима служител в МВР във времето на разположение

Определеният размер на спомагателното заплащане за времето, през което държавен чиновник е разполагаем, е 10 стотинки.
Това е записано в план на заповед на Министерството на вътрешните работи (МВР), с който се дефинират размерите на спомагателните хонорари за научна степен, за полагане на труд през нощта от 22:00 до 06:00 ч., за полагане на труд на публични празници и за времето разполагаем.
Публикуваният план е направен на база до момента настоящите размери на спомагателните хонорари, изплащани на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, като се изключи размера на спомагателното заплащане за нощен труд. Предвид това, издаването на плана няма да докара до лишаване на привилегии или ощетяване на чиновниците, на които се изплащат спомагателни хонорари, пишат в претекстовете си от Министерство на вътрешните работи.
Става ясно, че тези размери на спомагателните хонорари са съобразени с фактическия брой на чиновниците в системата, на които се изплащат спомагателните хонорари, както и с одобрените средства в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2020 година за разноски, свързани с личния състав.
Предвижда се и размерът на спомагателното заплащане за научна степен да бъде диференцирано според от типа на научната степен.
За просветителна и научна степен „ лекар “ – 60 лева и за научна степен „ лекар на науките “ – 90 лева
Определеният размер на спомагателното заплащане за всеки отработен нощен час или за част от него от 22:00 до 06:00 ч. от държавен чиновник е 1,00 лева
За работа през дните на публични празници, без значение дали съставлява ексклузивен труд или не, размерът на спомагателното заплащане е удвоения размер на главното месечно заплащане на съответния чиновник, означават още от Вътрешното министерство. 
Срокът на публичното разискване е до 3 февруари 2020 година
Вижте цялостните претекстове към заповедта тук.
Каква е повода служители на реда и пожарникари да съдят Министерство на вътрешните работи, четете в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР