Опозицията настоя за извинение. Още преди това Йордан Цонев заяви,

...
Опозицията настоя за извинение. Още преди това Йордан Цонев заяви,
Коментари Харесай

Петков обяви в Народното събрание, че не вижда смисъл от институцията

Опозицията настоя за опрощение. Още преди този момент Йордан Цонев съобщи, че е обезпокоен „ за психическото положение на нашия министър-председател “
„ Добро утро, господин министър председател, наспахте ли се? Решихте да дойдете при работодателя “. Така депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев посрещна в Народното събрание премиера Кирил Петков, който се яви за блиц надзор в Народното събрание.

На възраженията на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, че не може по този начин, Цонев отвърна:

„ Ние сме обезпокоени за психическото положение на нашия министър-председател, в последно време всички го ядосваме “, изясни се националният представител.

Мустафа Карадайъ насочи запитване към Кирил Петков какво определение дава за понятията „ олигарх “ и „ медиен магнат “, с които назовава пред „ Observer “ Делян Пеевски.

„ Защо наричате по този начин Пеевски, като в действителност западни издания назовават по този начин Иво Прокопиев? А хората споделят „ Петков е марионетка на Иво Прокопиев “. Вие казвате, че Борисов бил на Пеевски? Да не би да се пробвате да обясните за другите по себе си? “, попита Карадайъ.

Това очевидно ядоса министър-председателя, който не за първи път избухна с недобре премислена прочувствена имитация.

„ Стоя пред вас и се чудя: Какъв е смисълът на тази институция като такива въпроси се задават. Тук би трябвало да се приказва за политики. Разликата сред вас и мен, е че аз съм изцяло самостоятелен! “, разгласи министър председателят.

Неглижирането на най-важната институция в страната в изискванията на парламентарна република провокира неотложен отговор в опозицията.

„ Моля поканете Кирил Петков да се извини незабавно! “, настоя Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„ Г-н Минчев, чаках да отговорите и да отбраните институцията, която вие управлявате сега, освен това добре “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ Време е да се определите – ръководител на Народно събрание или юрист на Кирил Петков. Аз към този момент държа и на вашето опрощение “, съобщи на ръководителя и Маноил Манев от ГЕРБ.

Карадайъ обърна на смешка отговора на Кирил Петков, описвайки „ обстановката “ с поредност неточности на премиера.

„ Стана процедура вихрушката да приема на алангро решения в обстановката, която се намира в доста неприятна обстановка. Ако „ неистина “ не ви харесва, ползвайте „ първоаприлска фактологическа неправилност “. Но не всеки ден е 1 април “, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР