Опозиционният руски лидер Алексей Навални пусна шокиращо видео, в което

...
Опозиционният руски лидер Алексей Навални пусна шокиращо видео, в което
Коментари Харесай

Навални под прикритие - говори с един от агентите на ФСБ и разкрива как е отровен

Опозиционният съветски водач Алексей Навални пусна шокиращо видео, в което той самият влиза под прикритие и приказва с един от сътрудниците на ФСБ, взели участие в отравянето му. Оказва се, че с " Новичок " са били обработени гащите му.

Навални приказва с сътрудника на ФСБ Константин Кудрявцев, а при започване на диалога се показва като длъжностно лице в Съвета за национална сигурност на Русия, което би трябвало да изготви къс отчет за какво интервенцията не е сполучлива.

В хода на диалога Кудрявцев споделя и за другите участници в отравянето в сибирския град Томск и по какъв начин е бил изпратен да почисти следите в Омск.

Преди време Bellingcat разкри имената на сътрудниците, взели участие в интервенцията. Навални, в диалога с Константин Кудрявцев, прикрива номера си по този начин, както чиновниците на ФСБ биха създали.

След като Кудрявцев удостоверява самоличността си, Навални декларира, че му е предоставена задачата да получи " сбита информация от членовете на екипа: какво се обърка, за какво имаше цялостен неуспех в Томск с Навални? "

Отговорите на Кудрявцев в 45-минутния диалог са първите директни доказателства за присъединяване на подразделението в отравянето на опозиционера.

В един миг опозиционерът пита: " На кой детайл от облеклото беше наблегнат? Кое е най-рисковото облекло? "

А Кудрявцев отговоря просто: " Гащи ".

Навални пита къде тъкмо е нанесен сътрудникът: " По вътрешните или външните шевове? "

" Вътрешността, чатала ", дава отговор Кудрявцев.

Оказва се, че в случай че препаратът се приложи в гранулирана форма върху облеклата, той се всмуква през кожата, когато жертвата стартира да се поти.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР