Опозиционният кандидат Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските

...
Опозиционният кандидат Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските
Коментари Харесай

Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските избори в Аржентина

Опозиционният претендент Алберто Фернандес води на първичните избори преди президентските избори в Аржентина, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на частични публични резултати.

Фернандес, чийто претендент за вицепрезидент е някогашната президентка Кристина Фернандес де Киршнер, печели към 47 % от гласовете, а актуалният президент Маурисио Макри получава съвсем 33 %, демонстрират данни след броене на близо две трети от бюлетините.

В първичните избори участваха още шест двойки претенденти за президент и вицепрезидент. Макри съобщи пред свои поддръжници, че първичните избори са били "лоши " за неговата коалиция.

"Изборите бяха неприятни за нас, а това ни задължава да удвоим напъните си, тъй че през октомври да получим поддръжката, която е нужна, с цел да продължим смяната ", сподели той. Президентските избори са на 27 октомври. За да бъде определен за президент още на първи тур, даден претендент би трябвало да победи с минимум 45 % от гласовете или да завоюва 40 % с преднина повече от 10 пункта пред този, който е на второ място. В противоположен случай ще има балотаж на 24 ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР