Опитвайки се да се разделим с няколко излишни килограма, често

...
Опитвайки се да се разделим с няколко излишни килограма, често
Коментари Харесай

Вижте 4-те вида храни, които пречат на отслабването

Опитвайки се да се разделим с няколко непотребни кг, постоянно вършим бягство от здравословната диета, хапвайки от обичаните ни, само че не и потребни храни. Дори и да намалите техния банкет, това ще забави постигането на мечтаните резултати.
От кои 4 типа храни е добре да се откажете, когато желаете да отслабнете, само че и с цел да бъдете по-здрави?

Храни, които съдържат глутен
Глутеновите храни могат да провокират възпалителни реакции в червата. Глутенът е протеин, открит в пшеница, ръжта, овеса и доста модифицирани храни. Това е стабилизатор и сгъстяващ сътрудник (добавя се в доста храни), който придава мека и гъста текстура на брашното. Тези протеини в глутена могат да навредят на имунната ви система и постоянно даже не обръщаме внимание на това, което тялото ни подсказва посредством проявата на разнообразни неразположения.
Чувствителността към глутена може да наруши храносмилането ви и да усили риска от трупане на непотребни килограми. Глутенът може да аргументи възпалителни реакции в организма и да провокира автоимунни положения, като астма, алергии, проблеми с щитовидната жлеза, артрит и лупус.
Глутеносъдържащите зърна също съдържат лектини и фитати, които могат да доведат до инсулинова устойчивост и повишение на кръвната ви захар, което затруднява изгарянето на мазнините. Ето за какво избягвайте пакетирани и модифицирани храни, овесени ядки, а елементарните брашна може да замените с оризово, бадемово, картофено, царевично.

Соеви храни
Ако се пробвате да загубите ненужно тегло, изключете от менюто си соевите храни. Смята се, че потреблението им може да повлияе върху салдото на хормоните и функционалността на щитовидната жлеза. Също по този начин, те са прекомерно модифицирани и генетично модифицирани.
Соята е богата на фитати, които блокират абсорбирането на съществени минерали като калций, магнезий, мед, желязо и цинк. Също по този начин е цялостна с трипсинови инхибитори, които могат да повлияят на протеиновото храносмилане и да причинят панкреатични разстройства. Това е неприятна вест за здравето на костите и може да усили потребността на тялото от витамин D.
Естроген - сходните съединения в соевите артикули, могат да подтикват мастните кафези да порастват и да се усилват, причинявайки на тялото да създава повече мастна тъкан.

Преработени храни
Почти 90% от това, което всеки ден хапваме, е обработена храна. Бързи закуски, салами, бургери, картофки, чипсове и така нататък Обикновено тези храни съдържат доста сол, нездравословни мазнини, захари, соя, глутен, изкуствени консерванти и оцветители, които крият риск освен за вашата фигура, само че за цялостното ви здраве.
Дори и всеки ден да спортувате, в случай че не изключите от менюто си модифицираните храни, шансът да редуцирате непотребните килограми се понижава доста.

Захар и изкуствени подсладители (фруктоза, царевичен сироп и други)
Захарта и изкуствените подсладители провокират повишение на равнищата на кръвната захар, което провокира повишаване на инсулина, закъснение на метаболизма и трупане на ненужно тегло.
Консумацията на захар, подсладени питиета, сладкиши и така нататък, може да бъде основен фактор за затлъстяване.
Заедно с изкуствените подсладители, могат да причинят по този начин наречената калорична дисрегулация, при която тялото ви губи способността да съотнася степента на сладостта на храната с броя на калориите, които съдържа, като по този метод вие приемате по-голямо количество храна.
Също по този начин огромните количества захар провокират синтеза на хормони на напрежението, които предизвикват наддаване на тегло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР