Опит да спусне шеф на временната комисия за пълна проверка

...
Опит да спусне шеф на временната комисия за пълна проверка
Коментари Харесай

Промяната кадрува брутално. Пробва да спусне шеф на комисия

Опит да спусне началник на краткотрайната комисия за цялостна инспекция на газовите трасета направи „ Продължаваме промяната ”. По предложение на Движение за права и свободи Народното събрание сътвори краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация - „ Южен поток ” и „ Турски (Балкански) поток ”, и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). В нея влязоха Иван Манев и Петър Кулински от „ Продължаваме промяната ”, Жечо Станков и Теменужка Петкова от ГЕРБ, Станислав Анастасов и Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, Филип Попов и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, Виктория Василева Андрей Михайлов от Има Такъв Народ, Владислав Панев и Петър Маринов от Демократична България и Искра Михайлова и Георги Георгиев от „ Възраждане ”.

Спорът з зала пламна, когато нито един от двамата претенденти за ръководител – Станислав Анастасов и Иван Манев, не събра 50 плюс един от гласовете. За Анастасов гласоподаваха 91 народни представители, за Манев – 103-ма.

Въпреки това ръководителят на Народно събрание Никола Минчев разгласи Манев за ръководител.

Поредна проява на нелегитимност и опция за оборване на работата на тази комисия, скочи Десислава Атанасова (ГЕРБ). Тя предложи Минчев да „ анулира ” обявлението си да даде опция на групите да излъчат други номинации.

Зам.-председателят на Народно събрание Ива Митева (ИТН) цитира правилника на Народното събрание и попита: Кое е толкоз комплицирано, господин ръководител.

Това обезчестяване на конституцията и правилника би трябвало да бъде спряно, 5 минути търсите в правилника, по какъв начин на ни убедите да приемем спусната кандидатура, съобщи Костадин Ангелов. Престанете повече да носите този срам  на вашите рамене, прикани той.

Наясно ли се, че този парламент в случай че желае да оцелее няколко дни, ще работи единствено в консенсус, сподели Радослав Чолаков.

Няма да назначите началник на краткотрайната комисия, няма да назначите началник на КПКОНПИ, който сте решили, отсече той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР