Оперират счупен прешлен на ПенчевСчупен прешлен ще оперират лекарите в

...
Оперират счупен прешлен на ПенчевСчупен прешлен ще оперират лекарите в
Коментари Харесай

Пенчев: Виновен е самолетът, не аз

Оперират строшен прешлен на Пенчев
Счупен прешлен ще оперират лекарите в „ Пирогов ” през днешния ден на предприемача Ивайло Пенчев. Това заяви самият той. В събота Пенчев пострада съществено, откакто частният му аероплан падна на летище Лесново. Пенчев беше превозен с кола за спешна помощ в Спешния център.

ВИЖ ОЩЕ: Заради пилотска неточност ли падна самолетът на Пенчев?

Пред бТВ Пенчев съобщи, че не е позволил неточност, а казусът е бил механически. Усетил го е още при излитането. Затова и полетът му е траял няколко минути.

ВИЖ ОЩЕ: Ивайло Пенчев: Дарете ми кръв, ще почерпя

„ И по-добре съм бил, само че съм добре. Един прешлен е строшен и ще съберат части с болтове, планки в понеделник и да се надяваме, че всичко ще е наред. Другите контузии са по-маловажни “, сподели предприемачът. И изясни за случая: „ Заглъхна моторът след излитането. Излетях и моторът, загуби мощ, на минимална работеше. Придърпах да стигна пистата ”. Пенчев е безапелационен, че не е напрал неточност. Според него, повода за случая е механически проблем.

ВИЖ ОЩЕ: Три дами засрамиха милионера Пенчев

Пенчев пилотира от 20 години. Първо е почнал с мотоделтапланер, а от 5 години и въпросния двуместен аероплан. Разследващите ще създадат цялостна инспекция на машината. До отнемането на разрешителното за пилотиране на Пенчев може да се стигне, в случай че се откри, че обслужването на самолета не е правено съгласно условията на производителя или че самият водач е нарушил разпоредбите.

Около 130 са дребните частни самолети у нас, като към половината у нас са регистрирани в чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР