Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура При спецакцията,

...
Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура При спецакцията,
Коментари Харесай

Задържаха 12 души при спецакция срещу наркоразпространението в Бургас

Операцията е извършена под надзора на Специализираната прокуратура

При спецакцията, почнала рано тази заран в Бургас, са претърсени 10 адреса, арестувани са 12 души и са открити и конфискувани марихуана, метаамфетамини и синтетични опиати, чийто състав следва да бъде открит. Това заяви на брифинг административният началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Намерени са още военен револвер, бухалки, ловна пушка, везни, пари, високотехнологична апаратура за изцяло обзавеждане на съвременна нарколаборатория. Той посочи, че дейностите по следствието не престават и сега.

Работата по случая почнала през юни тази година. Това съобщи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той разясни, че това е новосформирана група, която е оказвала въздействие на оперативната конюнктура на територията на Бургас, а задачата на днешната интервенция е била да бъде отстранена още една група, разпространявала опиати в региона.

Главен комисар Ивайло Спиридонов осведоми, че групата с изключение на с разпространяване на дрога, главно в Слънчев бряг, Поморие и два бургаски квартала, се е занимавала и със силови дейности във връзка с дилъри, които или са отказвали да работят, или са противоречали на ползите й. По думите му задачата на следствието е да се потвърди проведена незаконна активност на петима от арестуваните, които са престъпно проявени за най-различни закононарушения.

" Имаме доста материални доказателства, които са конфискувани ", разясни Спиридонов. Прокурор Иван Гешев означи, че ГДБОП и Специализираната прокуратура работят съществено и в синхрон в битката против разпространяването на наркотични субстанции.
" Хората, които задържаме и работим по тези каузи, тровят нашите деца. Това е реалност и не трябва да забравяме, че това е съществено закононарушение с изострен обществен резултат ", добави прокурор Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР