Операторите на големи горивни инсталации, които работят с твърдо гориво

...
Операторите на големи горивни инсталации, които работят с твърдо гориво
Коментари Харесай

Следят онлайн големите горивни инсталации

Операторите на огромни горивни съоръжения, които работят с твърдо гориво и биомаса, трябва да конфигурират видеонаблюдение на целия софтуерен развой. Това плануват ремонти в Закона за чистотата на атмосферния въздух, признат на второ четене.

С текстовете се цели постигането на оптимално ефикасен и непоколебим надзор.

" Задължаваме операторите на огромни горивни съоръжения, които работят с твърдо гориво и биомаса, да конфигурират видеонаблюдение на целия софтуерен развой. Там, където се вкарва горивото в индустриалния развой и респективно на индустриалната площадка, там, където се съхранява горивото. Това е за да отговорим на терзанията на хората по отношение на множеството сигнали за изгаряне на боклуци на твърдо гориво ", изясни пред DarikNews председателката на комисията по околната среда и водите и народен представител от ГЕРБ Ивелина Василева.

Операторите би трябвало да обезпечат достъп на контролните органи – Регионалната ревизия по околна среда и общините до наблюдението на процесите. 

Освен това ангажимент на операторите е да съхраняват записите най-малко шест месеца, т.е. и при следващ надзор да има опция да се наблюдава какво е въвеждано в индустриалния развой.

По мотив изразените запаси на депутата от " Обединени патриоти ", че с измененията може некачествени горива да стигнат до бензиностанциите, Василева акцентира, че текстовете са съгласувани са с Министерството на околната среда и водите и Държавната организация по метрология и механически контрол.

" Става въпрос само и единствено за биокомпонентата в горивото, а не за качеството на горивото. В това отношение няма никакви промени и сме безкомпромисни. А що се отнася до контрола, той се прави от упълномощените органи, пробите се ревизират в упълномощени лаборатории, т.е. не би трябвало да има терзание за това. По отношение на качеството контролът е праволинеен ", изясни депутатката от ГЕРБ.

От думите й стана ясно и че вече е създадена наредбата за надзор на твърдите горива, които се употребяват за битово отопление - регламентира се горно равнище на сяра и пепел, така че да не се позволява замърсяване при горенето на въглища и брикети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР