Операторът на полската газопроводна мрежа Gaz-System започна да полага морския

...
Операторът на полската газопроводна мрежа Gaz-System започна да полага морския
Коментари Харесай

Започна изграждането на газопровода Baltic Pipe по дъното на Балтийско море

Операторът на полската газопроводна мрежа Gaz-System стартира да поставя морския сектор на Baltic Pipe по дъното на Балтийско море. Компанията разгласи това в понеделник на формалния си уеб страница. 

" На 27 юни Castorone, един от корабите, отговарящи за полагането на офшорния сектор на газопровода сред Полша и Дания, стартира да поставя Baltic Pipe в Балтийско море “, съобщи компанията, наблягайки, че полагането е почнало в датски води, покрай остров Борнхолм. " Castorone последователно ще се движи по трасето на газопровода в северозападна посока ", се споделя в известието.

" До края на тази година планираме да заварим и прокараме 275 км газопровод по дъното на Балтийско море, който ще свързва крайбрежията на Полша и Дания ", сподели ръководителят на компанията Томаш Шемпен.

Baltic Pipe е план за газопровод, който би трябвало да свърже полета на норвежкия шелф в Северно море с Полша през Дания. Проектът включва свързването на норвежката и датската газопреносни системи, разширението на инфраструктурата на Дания и Полша, както и построяването на тръба, която ще свързва двете страни по дъното на Балтийско море. Планираният потенциал на газопровода е 10 милиарда кубически метра. м на година. Полските управляващи чакат да завършат строителството до 1 октомври 2022 година, предава. 

Gaz-System построява газопровода в съдействие с датския оператор на транспортна система Energinet. Датският сътрудник по плана ще построи газова компресорна станция в Евердруп, ще разшири вътрешната транспортна система и ще я свърже с газопровода Europipe II, който минава по дъното на Северно море. Gaz-System дава отговор за построяването на морски газопровод под Балтийско море, свързващ крайбрежията на Дания и Полша, както и за развиването на националната транспортна система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР