“OpenLabs: Stellantis развива глобална изследователска мрежа с престижни университети Стратегическо партньорство:

...
“OpenLabs: Stellantis развива глобална изследователска мрежа с престижни университети
Стратегическо партньорство:
Коментари Харесай

Opel и Техническия университет в Дармщат започват тясно сътрудничество в областта на светлинните технологии

“OpenLabs ”: Stellantis развива световна изследователска мрежа с влиятелни университети
Стратегическо партньорство: Техническият университет в Дармщат е първата OpenLab в Германия
Пет съществени области на развиване: информационни и асистиращи системи, адаптивни фарове, задни светлини, вътрешно осветяване, източници
Цел: Научни проучвания за имплементиране на нововъведения в новите модели

Opel и Техническия университет в Дармщат (TU Darmstadt) започнаха взаимни проучвания в региона на новите технологии и нововъведения. Сътрудничеството е част от световната изследователска мрежа на Stellantis с уважавани университети. Сега в 15 научин точки наречени „ OpenLabs “ се получават познания за потребление и разработка на софтуерни системи на бъдещите генерации транспортни средства. Стратегическото партньорство с Техническия университет в Дармщат, първата Stellantis OpenLab в Германия, ще даде опция за нова епоха в развиването на осветителните технологии. Освен това Stellantis субсидира трима докторанти в катедрата по електротехника и осведомителни технологии на университета през идващите четири години.

„ Усъвършенстваните адаптивни светлинни системи имат доста по-голямо значение от това единствено да осветяват пътя съгласно преобладаващите условия на околната среда “, декларира основният изпълнителен шеф на Opel Уве Хохгешурц. „ Те са свързани с голям брой асистиращи системи и вършат шофирането по-безопасно и по-комфортно. Заедно с Техническия университет в Дармщат желаеме да разработим напълно нови осветителни системи и да ги представим на пазара. Имаме удоволствието да работим с научните и проучвателен специалисти на университета. ”

Директно от изследователската лабораторията в колата

Предницата с новото лице на марката Pixel-Vizor на Opel Manta GSe ElektroMOD показва по какъв начин може да се увеличи сигурността в пътното придвижване посредством новаторски системи за осветяване. „ Ние одобряваме холистичен взор върху тематиката за светлината. Тя има огромно значение в доста области на автомобила, което надалеч надвишава фаровете ", изясни Филип Рьокл, водещ инженер по нововъведения, външно осветяване. Следователно проучванията в OpenLab в Техническия университет в Дармщат се концентрират върху по-нататъшното развиване на връзките и системите за подкрепяне на лидера, адаптивни системи на фарове, задни светлини, вътрешно осветяване и светлинни източници като цяло.

Изследванията ще включват умна, самонастройваща се система за предни и задни светлини, която оптимално се приспособява към околната среда и обстановката по време на придвижване, както и други влияещи фактори. Първоначалните проби с първообраз са планувани за края на годината. „ Искаме да революционизираме автомобилното осветяване с тази технология и да съпътстваме развиването през всички стадии, от проучвания до прототипи, от тестване до крайния артикул “, сподели професор Кхан, началник на катедрата по адаптивни осветителни системи и образна обработка в Техническия университет в Дармщат.

Сътрудничество за повишение сигурността на пътя

Партньорството в новото начинание OpenLab е печелившо съдействие по пътя към бъдещите новаторски и съвременни генерации автомобилни светлини: Stellantis ще употребява опита на реномирания Технически университет Дармщат за имплементиране на резултатите от проучванията в системите на транспортните средства, а докторантите ще могат да употребяват автомобилната техническа инфраструктура на компанията, с цел да тестват своите разработки в региона.

„ Ние работим с специалистите от екипа на професор Хан от доста години. Това съдействие в региона на осветителните технологии ще бъде засилено и подкрепено в дълготраен проект от OpenLab, ” прибавя Филип Рьокл. Настоящият проучвателен план в началото е плануван за четири години. Целта обаче е да се откри стратегическо партньорство за идващите 10 години и по-късно.

„ Ако всичко върви по проект, първите транспортни средства с технологиите за осветяване, създадени взаимно със Stellantis, ще бъдат видени по пътищата до 2028 година “, сподели професор Хан. „ Те ще имат една от най-интелигентните технологии за осветяване в света.

Intelli-LuxLED® PixelLightса част от оборудването наOpelInsignia, Grandland и Astra

Даването на опцията новаторските технологии за осветяване да бъдат налични за необятен кръг от хора е традиция за Opel. Това се показва сега и в новия модел Astra. През 2015 година предходното потомство на модела („ Европейски автомобил на годината 2016 “) показа новаторската Intelli-Lux LED® Matrix светлина в компактния клас. Сега започва идващият стадий на развиване: светлинната система Intelli-Lux LED® Pixel, позната от флагманите на Opel Insignia и новият SUV Grandland, която прави своята премиера и в Astra. С общо 168 LED детайла – 84 във всеки фар – се обезпечава прецизен и непрекъснат светлинен поток когато и да е, адаптиращ се към обстановката на пътя и без да заслепява другите участници в придвижването чрез светодиоди интегрирани в ултра тънките фарове. Те имат дарба да „ изрязват “ насрещните транспортни средства в границите на милисекунди и да не ги осветяват директно. Останалите зони не престават да бъдат осветени с дълги светлини, за оптимална видимост и сигурност когато и да е.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР