Опасно е до една седмица капацитетът на болниците у нас

...
Опасно е до една седмица капацитетът на болниците у нас
Коментари Харесай

Леглата в болниците свършват до седмица. Какво ще правим?

Опасно е до една седмица потенциалът на лечебните заведения у нас да бъде напълнен, предизвести пред Нова телевизия математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев. По думите му обстановката с пандемията ескалира.

„ Имаме над 600 заети интензивни кревати, а тяхната горна граница е малко над 700, тъй че са останали неповече от 100 свободни. Следващите дни ще бъдат заети. Погледнете какъв брой е броят на хоспитализациите. Имаме над 7500, а леглата за Коронавирус заболели са 9000. Остават най-вече 10 дни до запълването им.  Нещата ескалират. Стихията, която върви против нас, е неудържима. С меки ограничения не мисля, че би трябвало да се опитва ", сподели още математикът.

Според него зеленият документ няма да е задоволителен.

„ Каквато и мярка да въведем в този момент, тя ще даде резултат едвам след 10-15 дни. През това време броят на инфектираните ще продължи да нараства. Ако предишния ноември нямаше локдаун, жертвите щяха да са с 15 000-16 000 повече. Направете си сметката за в този момент. Искам да припомня, че сега броят на инфектираните е 4-5 пъти повече. Това е най-опасното ”, сподели още проф. Огнян Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР