Опасният компютърен вирус с име Data Keeper започна масово да

...
Опасният компютърен вирус с име Data Keeper започна масово да
Коментари Харесай

Нов опасен рансъмуер заплашва всички Windows компютри

Опасният компютърен вирус с име Data Keeper стартира всеобщо да заразява компютритен работещи под ръководството на операционните системи от Windows от XP до Windows 10.
Порталът Bleeping Computer предизвести, че инфектираните с Data Keeper компютърни устройства са към този момент десетки хиляди. Вредоносната стратегия се появи в даркнет единствено преди няколко дни, само че хакерите започнаха да я тестват на процедура, и откриха, че вирусът без проблеми заразява потребителските компютри.

След като Data Keeper се озове в компютърната система, бързо проучва досиетата и криптира най-ценните данни. Тези дейности водят до срив в работата на операционната система, която престава да се започва, като на екрана стартира да се демонстрира известие, че е належащо да се заплати избрана сума, с цел да бъде получена паролата за декриптиране на файловете. Иска се възнаграждение с криптовалута.



Експертите по осведомителна сигурност оповестиха, че Data Keeper криптира файловете с потреблението на два криптиращи логаритъма – AES и RSA-4096. В този случай подборът на паролата може да отнеме доста месеци и на най-мощните компютри. Препоръчва се да не се следват подозрителни препратки и да не се отварят електронните писма от незнайни податели и може би най-важното, да не се конфигурират съмнителни стратегии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР