Опасни нива на замърсяване на въздуха са измерени късно снощи

...
Опасни нива на замърсяване на въздуха са измерени късно снощи
Коментари Харесай

Коли и печки пак отровиха въздуха на София

Опасни равнища на замърсяване на въздуха са измерени късно нощес в столицата, съгласно данните от измервателните станции на Изпълнителната организация по околна среда, оповестени на уеб страницата на Столична община. 

Фините прахови частици в София са били над 2,5 пъти над нормата. 

Най-тежък смог е имало в региона на " Хиподрума " след среднощ и в квартал " Младост " в 21- 22 часа на 29 ноември, когато допустимата норма на замърсяване е превишена над 7 пъти. В региона на " Надежда " замърсявнето с прахуляк е скочило 6 пъти над нормата (300 µg/m3) като пикът е също е бил след среднощ и високите равнища тук са се задържали и през нощта. В " Павлово " - превишението към 20 ч. нощес е било 5 пъти (250 µg/m3). 

Според данните на Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) за денонощието на 29 ноември (0-24 часа) за страната най-сериозните превишения с ФПЧ10 са измерени точно в София - над 2 пъти и половина в " Надежда " (2.61µg/m3) и " Хиподрума " (2.64µg/m3), " Павлово " - 2.35 µg/m3, а в " Младост " - два пъти. В " Дружба " - 1.17 µg/m3.

Според измерванията на екоагенцията в столицата всекидневно има два пика на замърсяване с прахуляк – заран от 7 до 11 ч. и вечер от 17 до 23-24 часа.

Причината е интензивният трафик по това време, както и по-интензивното битово отопление заран и вечер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР