Опашка от желаещи да се ваксинират срещу коронавирус се изви

...
Опашка от желаещи да се ваксинират срещу коронавирус се изви
Коментари Харесай

Дамите да избират - ботокс или ваксина

Опашка от искащи да се имунизират против ковид се изви пред " Пирогов ", съобщава Нова телевизия.

В един от кабинетите на незабавната болница стартира имунизацията с препарата на AstraZeneca на 

Началникът на Медицинския център към " Пирогов " Силвия Чолакова изясни, че засега хората нямат право да избират коя ваксина да си слагат.

Същевременно здравните служби регистрират отлив на искащи във втората и третата фаза на акцията, заради което се наложи несвоевременен старт на четвъртия стадий.

По данни на Агенцията по медикаментите през последните дни у нас са пристигнали доста повече ваксини. На този декор обаче малко хора във втора и трета фаза са декларирали предпочитание за имунизация.

В четвъртата фаза са включени 1 800 000 пенсионери, както и 300 000 хронично заболели. Преди слагането на ваксина всеки искащ да се ваксинира наложително се преглежда от експерт.

Чолакова изясни, че са връщани пациенти, които са несъответствуващи за ваксина - такива с температура, дами с филъри и ботокс.

В доста региони в страната продължава третата фаза на имунизационната акция. В нея могат да се включат и продавачите в магазини, като е належащо да бъде основана организация и от техните работодатели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР