Опасенията отпреди седмица относно сериозната суша, ударила водещи страни производителки

...
Опасенията отпреди седмица относно сериозната суша, ударила водещи страни производителки
Коментари Харесай

Спадат цените на пшеницата на световните пазари

Опасенията отпреди седмица по отношение на сериозната суша, блъснала водещи страни производителки на зърнени храни като Франция, Унгария и Румъния, се оказаха не толкоз съществени, както предвиждаха специалисти. Оптимизмът се усети още и от позиция на обстоятелството, че износът на зърно от Украйна най-сетне стартира да се осъществя, което донесе сериозен спад в цените на множеството зърнени договори по международните борсови пазари, показват от Софийската стокова борса.
През предходната седмица цената на пшеницата в Съединени американски щати се намали с 27 $ до 315 $ за звук, а във Франция спадна с 29 евро до 315 евро за звук. В Украйна цената на пшеницата се срина със 100 $ до 300 $ за звук. Руската пшеница пък поевтиня със 17 $ до 330 $ за звук. 
Цената на американската царевица се намали с 3 $ до 299 $ за звук, във Франция цената й спадна със 17,75 евро до 317 евро за звук, а в Русия се увеличи с 10 $ до 325,00 $ за звук. Цената на ечемика във Франция е 300 евро за звук, в Русия той поевтиня с 8 $ до 305,00 $ за звук. Рапицата, която към този момент няколко седмици се движи разнопосочно на борсата " Юронекст ", поевтиня с 56 евро до равнища от 604 евро на звук.
Цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам с доставка през септември остава 1550 $ за звук, откакто предходната седмица нарастна с 50 $. Рафинираната захар поевтиня с 16,20 $, достигайки 538,90 $ за звук на борсата в Лондон. 
На Софийската стокова борса продължава да се търси хлебна пшеница в огромни количества на цена 580-637 лева за звук при предложение за 740-750 лева за звук. Фуражна пшеница в огромни количества се търси на 615 лева за звук. Предлагането на фуражен ечемик е с котировки 665 лева за звук. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР