Онова чувство, когато нямаме търпение да изядем цял шоколад и

...
Онова чувство, когато нямаме търпение да изядем цял шоколад и
Коментари Харесай

Как да притъпим глада за сладко

Онова възприятие, когато нямаме самообладание да изядем цялостен шоколад и желаеме това да се случи на мига . Да, всичко го познаваме, даже да не сме изключително огромни почитатели на сладкото. Организмът ни просто от време на време си го желае. Но в случай че е прекомерно постоянно, би трябвало да вземем ограничения.

Захарта ни зарежда мигновено с сила, само че тя бързо се изпарява. За разлика от това, потребните мазнини, които консумираме, отделят сила в организма постепенно и последователно. Затова е добре да подчертаваме точно на тях. Макар и да не са толкоз страхотни на усет.

 Снимка 376630

Авокадо

Мултифункционално и в действителност потребно. То е наситено с тези потребни мазнини, които търсим. Авокадото е способно да предотврати оня апетит за сладко, който ни връхлита няколко часа след обед.

Вместо да посегнем към някой шоколадов десерт, по-добре да предотвратим последващите скрупули на съвестта като хапнем половин авокадо. Може да бъде върху тост или с малко лимонен сок. Мазнините в него ще ни накарат да не се сещаме за сладки и нездравословни изкушения.

Ферментирали храни

Може да ни звучи като странна опция, само че в действителност е много разумна. Ферментиралите храни, като киселото мляко и кефира, са богати на пробиотици, които притъпяват глада за сладко. Освен това, те задоволяват вкусовите ни рецептори задоволително добре, с цел да не посегнем към шоколада.

 Снимка 361465

Чиа

Десерт с кисело мляко и чиа е съвършеният вид за следобедна закуска, в случай че постоянно освирепяваме за сладко. Фибрите в чиата и ни държат сити и предотвратяват освирепяването за захар.

Канела

Сладката фалшификация е натурален способ за притъпим глада за захар. Можем да прибавим малко количество към чаша с мюсли да вземем за пример. Консумацията й ще задоволи потребността на организма ни от сладко, написа Huffington Post.

 Как захарта ни състарява
Как захарта ни състарява

Още една щета от нея

Билков чай

Колкото и необичайно да ни звучи, от време на време можем да бъркаме глада с жаждата. А в случай че ни се хапва нещо сладичко, най-хубавата опция е чаша билков чай. Тя освен ще ни хидратира, само че и ще ни даде натуралната си наслада.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР