Онлайн да се излъчва изборният процес, тази идея представиха на

...
Онлайн да се излъчва изборният процес, тази идея представиха на
Коментари Харесай

Демократична България поиска от Радев изборите да се предават онлайн

Онлайн да се излъчва изборният развой, тази концепция показаха на консултацията с президента Радев от " Демократична България ". Ако не целия избирателен ден, то най-малко броенето на бюлетините да се снима и излъчва онлайн, изиска съпредседателят на обединяването Христо Иванов, като изясни, че " това и не толкоз демократични страни го вършат ".

Радев съобщи, че поддържа тази концепция. Според него обаче не е нужно с камери да се снима целият избирателен ден, а всеки член на СИК или покровител да може да пуска видео онлайн.

Повече време на присъединяване в ефира на БНР и Българска национална телевизия изиска още Иванов в предизборните акции. " Бихме се надявали доста да се усили времето за участване на политиците в БНР и Българска национална телевизия. Да има пълностоен спор и да учатсват всички, а не това кой какъв брой пари има в сметката ", сподели още Христо Иванов като предложи подписите преди записването за присъединяване в изборите да могат да се събират от партиите и цифрово. Така би се понижил контактът сред хората и епидемиологичният риск.

Да бъде основан здравен протокол и допустимо по-скоро той да бъде оповестен, като в него да се изяснява какви мерики против епидемията да съблюдават членовете на СИК, покровителите и наблюдаващите.

" Важно е това да бъде рано оповестено. Гражданите да могат да разясняват тези оферти. Това е ключа към окуражаването на хората. Ако проведем избори, на които жителите да не посмеят да излязат, ще заложим бомба в доверието ", сподели още Иванов.

Прзидентът изясни, че също е посискал допустимо по-скоро да види подобен здравен протокол и държи всеки член на секционните комисии да получи пакет с защитни средства като маска, ръкавици, шлем и дезинфектант. " Да се покаже, че страната мисли за своите жители. Всики членове на СИК да имат персонални защитни средства, с протокол на какъв брой време да се сменят. Средстрвата не са огромни ", добави Радев.

" Основния риск на идните избори е това, че ще бъдат проведени от корумпираната Борисова страна и по тази причина е значимо да организираме всички жители да могат да наблюдават за провеждането им ", сподели пък другият съпредседател на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

От Демократична България изрекоха и желанията си да може партии и самостоятелни цивилен организации да одитират машините за гласоподаване, както и да се одобри гласуването по пощата, за което имат направен законопроект. Радев поддържа изканията за самостоятелен одит на машините. Той съобщи също, че отрязъците от машинния избор би трябвало да имат баркод, с който всеки да може да ревизира дали гласът му е отишъл за партията, за която е дал своя вот.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР