Олиото не е вредно – дори напротив. Вече може спокойно

...
Олиото не е вредно – дори напротив. Вече може спокойно
Коментари Харесай

Ръсете олио върху салатата на воля - полезно е!

Олиото не е нездравословно – даже в противен случай. Вече може умерено да подправяте салатата с значителни количества олио и зехтин, без да се притеснявате от мазнини и калории.

Учените са уверени, че колкото повече олио или зехтин има в салатата, толкоз по-добре се усвояват витамините от нея. Ефектът може да се реализира още, като прибавяме ядки и сирене в зеленчуковото предложение за деня, в които също има дребни дози лой.

Както с всяко друго нещо, и със мазнината не би трябвало да се прекалява. Оптималното количество, което може да прибавяме в салатата, е 32 година Това значи не повече от 2 с.л.

Мазнината в салатата оказва помощ на тялото по-добре да усвои осем от потребните съставки, които ни дават зеленчуците. Сред тях са витамините А, Е и К, които ни пазят от рак и усъвършенстват зрението. Изследванията са посочили, че двойното количество лой удвоява усвояването на витамините.

Изследването за усвояването на питателните съставки е осъществено от учени от университета на Айова. Те са следили индикаторите на 12 дами, които взели участие в опита. На всяка от тях били давани салати с разнообразни количества олио в соса към салатата – от 0 до 32 година Оказало се, че оптималните количества са и най-полезни.

Това не е първото проучване, което потвърждава изгодите от олиото в салатата. При предходни проби се оказа, че мазнината усъвършенства усвояването на ликопена от доматите и бета-каротина от морковите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР